Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nyolc Premier League-ben szereplő brazil labdarúgót eltiltanak a klubjukban való szerepléstől, amiért az angol csapatok nem engedték el őket a dél-amerikai vb-selejtezőkre.

Öt Premier League-es csapat, köztük a Manchester United, a Chelsea, a Manchester City, a Leeds United és a Liverpool sem engedte el brazil labdarúgóit az Argentína elleni vb-selejtezőre. Az ok egyszerű, ugyanis Angliában érvényes koronavírus-szabályozás miatt, ha egy labdarúgó olyan országba utazik, ami fertőzésveszély szempontjából a vörös listán szerepel, akkor az adott játékosnak az Egyesült Királyságba való visszatérése után 10 napot karanténban kell töltenie. Az angol csapatok nem akarták ennyi időre nélkülözni a játékosaikat.

Roberto Firmino és Alisson is kihagyja a Liverpool hétvégi bajnokiját Forrás: Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/Anderson Lira

Most viszont a Brazil Labdarúgó Szövetség emiatt arra kérte a FIFA-t, hogy az érintett klubok brazil labdarúgóit tiltsa el öt napra.

Így Raphinha (Leeds United), Fred (Manchester United), Thiago Silva (Chelsea), Gabriel Jesus, Ederson (Manchester City), Allison, Fabinho és Roberto Firmino (Liverpool) sem léphet pályára szeptember 10 és 14-e között.

A Unitedet és a Chelsea-t sújthatja a leginkább a döntés, ugyanis nekik nemcsak a hétvégi bajnoki fordulóban, hanem a hétközi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen is nélkülöznie kéne játékosát.

Amennyiben egy klub nem tesz eleget a döntésnek, és pályára küldi eltiltott brazil focistáját, úgy komoly büntetéssel sújthatják a csapatot, ugyanis az adott mérkőzést 3-0-s elvesztésé mellett 6000 svájci frank megfizetésével is büntetik.

Az Everton szintén nem engedte el a vb-selejtezőre Richarlisont, a támadóra azonban nem vonatkozik a brazil szövetség eltiltása. Ennek oka, hogy az Everton elengedte őt a nyári tokiói olimpiára, miközben nem lett volna rá köteles.

Mindent egy helyen az Eb-ről