Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II tizedik fordulójában a listavezető Haladás gól nélküli döntetlent játsztott a Szentlőrinc otthonában, miközben a Vasas hazai pályán 2-0-ra verte a Nyíregyházát.

Az angyalföldiek sokkal veszélyesebben kezdték a mérkőzést, mint a fordulót megelőzően a tabellán éppen előttük, a harmadik helyen álló Nyíregyháza, és Pekár László góljával már a 8. percben megszerezték a vezetést. A piros-kékek még az első félidőben növelhették volna az előnyüket (Hinora például a félpályáról vette célba az üres vendég kaput, és nem sokat tévedett), ez azonban végül csak a második játékrészben jött össze, amikor percekkel a meccs legnagyobb Spari-helyzetét követően a 82. percben Feczesin Róbert is betalált, beállítva a 2-0-s végeredményt. A Vasas így a Pécs és a Szolnok után újabb nagy riválit győzött le.

A Kaposváron rendezett Szentlőrinc-Haladás mérkőzés első félideje tartogatott több eseményt, és ebben a játékrészben inkább a hazai csapat előtt adódtak komolyabb gólszerzési lehetőségek. A második 45 percben két Haladás-helyzeten kívül nem sok minden történt a pályán, így gól nem született, viszont a bajnokságban egyedüliként mindkét csapat tovább őrzi veretlenségét, a szombathelyiek pedig maradtak a tabella élén.

A bajnokság eddigi meglepetéscsapata, a Dorog ezúttal Soroksáron tudott győzni, méghozzá hátrányból fordítva. A találkozó első perceiben Csernik Kornél és Valencsik Dávid összefejelt, mindkét játékost ápolni kellett, előbbi nem is tudta folytatni a mérkőzést. Az első félóra végén a korábbi korosztályos válogatott, Korozmán Kevin révén kerültek előnybe a hazaiak, a Dorog azonban a 45. percben előbb egyenlített, majd a Csernik ápolása miatt a játékrész igencsak hosszú, 14 perces ráadásának közepén egy büntetőt követően - Gyömbér kihagyta, de Tomás Lénárt a kipattanót belőtte - fordított a Dorog, amelyik végig meg is őrizte az előnyét.

A kilenc forduló után nyeretlen Tiszakécske tíz forduló után sem tudott meccset nyerni, ezúttal Budaörsön kapott ki 3-0-ra, ráadásul Holczer kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be a meccset.

A Kecskemét hazai pályán Tóth Barnabás góljával 1-0-ra legyőzte a PMFC-t, és továbbra is a feljutást jelentő második helyen áll a tabellán a Haladás mögött és a Vasas előtt.

Először győzött az idényben a Békéscsaba, amelyik hátrányból fordítva nyert a Csákvár otthonában. A kiesést jelentő helyekről első ízben elmozduló Békés megyei csapat egy kiállítás miatt tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

A Siófok sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg, ezúttal a Győri ETO-t verték hazai pályán 4-1-re. A Diósgyőr ezúttal a III. kerület ellen játszott hazai pályán döntetlent, és már négy pont a hátránya még feljutást érő második helyen álló Kecskeméttel szemben.

Eredmények, NB II, 10. forduló:
Vasas-Nyíregyháza 2-0 (1-0)
Szentlőrinc-Haladás 0-0
Budaörs-Tiszakécske 3-0 (2-0)
Soroksár-Dorog 1-2 (1-2)
Kecskemét-PMFC 1-0 (1-0)
Ajka-Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)
Siófok-Győri ETO 4-1 (3-1)
Csákvár-Békéscsaba 1-2 (1-0)
Diósgyőr-III. ker. TVE 1-1 (1-0)
Szolnoki MÁV-Budafok 1-0 (0-0)

Az NB II állása a 10. forduló után Forrás: nb2.hu