Lang Ádám: Saját magunk miatt kerültünk ilyen helyzetbe

LANG Ádám; BOTKA Endre; GAZDAG Dániel
Elbasan, 2021. szeptember 5. Az albán Nedim Bajrami (k) Lang Ádám és Botka Endre (j) között az Albánia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen az albániai Elbasanban 2021. szeptember 5-én. MTI/AP/Franc Zhurda
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott vasárnap este 1-0-s vereséget szenvedett Albániától Elbasanban, ami után visszacsúszott a vb-selejtező csoportja negyedik helyére. A találkozó után Lang Ádám igen önkritikusan fogalmazott.

"Nehéz megszólalni, mert egyáltalán nem így terveztük, még ha tudtuk is, hogy kemény, szívós csapat lesz az ellenfelünk, és nehéz lesz a dolgunk Albániában - mondta a magyar válogatott védője.

Amikor jó ütemben járattuk a labdát akkor tudtunk problémát okozni nekik, de nem tudtunk igazán hatékonyak lenni. Ők jól támadtak le, amikor pedig mi próbáltunk támadni, akkor kinyíltunk, és a labdavesztésből kaptuk a gólt. Nyilván demoralizáló az eredmény, de van még egy mérkőzés, ami aztán már tényleg kötelező, és muszáj megnyernünk, ha azt szeretnénk, hogy maradjon még esélyünk a kvalifikációra.

A múltból nem lehet megélni, profik vagyunk, össze kell szednünk magunkat. Más is meg fog itt még szenvedni, nekünk pedig bravúrt kell hoznunk, mert van még esélyünk, hogy legalább a második helyre oda érjünk. Racionális döntéseket kell hozni labdabirtoklásnál, jobb és gyorsabb döntéseket kell hoznunk a letámadások során" - tette még hozzá a ciprusi Omonia csapatában focizó Lang Ádám.