A biztonsági őrrel ünnepelte Ronaldo győztes gólját a portugál válogatott hátvédje - videó

TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP HEADSHOT SHOUTING CLENCHED FIST JOY
Portugal's defender Pepe celebrates after being accorded a penalty during the UEFA EURO 2020 Group F football match between Portugal and France at Puskas Arena in Budapest on June 23, 2021. (Photo by Darko Bandic / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál labdarúgó-válogatott a világrekordot döntő Cristiano Ronaldo góljaival fordított és az utolsó pillanatban nyert az írek elleni vb-selejtezőn. A 96. percben esett győztes találat után Pepe a gólöröm hevében megragadta a pálya szélén álló biztonsági őrt és vele együtt ünnepelt.

Az A csoportot vezető portugál válogatott világbajnoki selejtezőn fogadta Írországot, és korán vezetést szerezhetett volna, ám Ronaldo 11-est hibázott. A vendégcsapat az első félidő végén előnybe került és sokáig közel állt a bravúrhoz, ám drámai végjátékot követően mégis a hazaiak nyertek. Ronaldo a 89., majd a 96. percben is gólt fejelt, így minden idők legeredményesebb futballistája lett a válogatottban szerzett találatokat illetően.

A győztes gól után érthető volt a portugálok öröme, különösen Pepe került eksztázisba, aki a pálya szélén álló biztonsági őrt is megragadva ünnepelt.

A portugálok három győzelemmel és egy döntetlennel vezetik a csoportjukat.