A tartalékos angol válogatott kiütötte Andorrát - videó

fbl Horizontal
England's midfielder Jesse Lingard (C) celebrates scoring the opening goal during the FIFA World Cup 2022 qualifying match between England and Andorra at Wembley Stadium in London on September 5, 2021. (Photo by Justin TALLIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az Eb-ezüstérmes angol labdarúgó-válogatott a Wembley-ben 4-0-ra legyőzte Andorrát és továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti az I csoportot, amelyben az albánoktól vereséget szenvedő magyar válogatott nehéz helyzetben van a vb-re kijutást illetően. 

Az idei Európa-bajnokságon ezüstérmes angol válogatott kiválóan kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot, eddig az összes mérkőzését megnyerte és magabiztosan vezeti az I csoportot. Az Andorra elleni találkozó előtt Gareth Southgate együttese a Puskás Arénában 4-0-ra legyőzte a magyar nemzeti csapatot, így remek formában várta a Wembley Stadionban megrendezett összecsapást, amelynek egyébként is a toronymagas esélyese volt.

A nem túl jelentős játékerőt képviselő Andorra eddig mindössze San Marino ellen tudott győzni a vb-selejtezők során, a többi mérkőzését mind elveszítette.

Az angolok tartalékosabb összeállításban léptek pályára,

Southgate teljesen kicserélte a magyarok elleni csapatot, és a Johnstone - James, Mings, Coady, Trippier - Belingham, Henderson, Alexander-Arnold - Lingard, Saka, Bamford kezdőnek szavazott bizalmat.

Az andorrai válogatottban a Gomes - Rubio, Llovera, Vales, Garcia, San Nicolas - Rubio, Rebes, Clemente - Vieira, Sanchez kezdőtizenegy futott ki a Wembley gyepszőnyegére.

A várakozásoknak megfelelően az angolok kezdték jobban a meccset, az első negyed óra után több mint 80 százalékban birtokolták a labdát.

A 17. percben Bellingham passza után Saka kísérletét még a gólvonalon blokkolta egy védő, de pár perccel később Lingard közeli lövése már utat talált az andorrai kapuba.

Jesse Lingard szerezte meg a vezetést Angliának Andorra ellen Forrás: AFP/Justin Tallis

A 28 éves játékosnak ez volt az ötödik gólja a nemzeti csapatban, legutóbb 2018 novemberében volt eredményes a horvátok ellen. A Manchester United középpályása a 21. percben újra gólt szerzett, de lesen volt az akció során, maradt az 1-0.

Egy szabadrúgás után a 35. percben Coady közeről ollózó mozdulattal próbálta a kapuba juttatni a labdát, de az kevéssel a felsőléc fölött szállt el. Két perccel később Bellingham lőtt szép csel után, de csak az oldalhálót találta el, akár 3-4 góllal vezethetett volna már Anglia.

Újabb gól az első félidőben már nem esett, 1-0-s angol vezetés tudatában vonulhattak pihenőre a csapatok.

A 62. percben hármat is cserélt Southgate, beállt Harry Kane, aki megduplázta az angolok előnyét. A 72. percben a Tottenham sztárja büntetőből volt eredményes.

Harry Kane ezúttal csereként állt be, és 10 perccel később gólt is lőtt Forrás: AFP/Justin Tallis

A 78. percben újra betalált Anglia, ismét Lingard révén. A Manchester United labdarúgója 16 méterről lőtte ki precízen a bal alsó sarkot.

A 85. percben egy szöglet után Saka is betalált fejjel, teljesen fölényessé téve az angolok győzelmét.

Az idei Eb-n ezüstérmes együttes ötből öt győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot, és ezt a meccset is imponáló magabiztossággal nyerte meg. Az Albániától 1-0-ra kikapó magyar válogatott jelenleg a negyedik helyen áll az I csoportban, és egyre távolabb kerül attól, hogy jövőre ott legyen a katari vb-n.