Hatalmas öngólt rúgott a belga válogatott hátvéd a japán focibajnokságban - videó

Guangzhou Evergrande Taobao F.C. defeated by Vissel Kobe at group match of ACL ACL AFC Asian Champion Championship China Chinese Doha Football League Match Player Qatar Horizontal
Belgian professional footballer Thomas Vermaelen of Vissel Kobe, right, kicks the ball during the group match of 20/21 AFC Champions League (ACL) against Guangzhou Evergrande Taobao F.C., Doha city, Qatar, 25 November 2020. Guangzhou Evergrande Taobao F.C. was defeated by Vissel Kobe with 1-3. (Photo by Stringer / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
A japán labdarúgó-bajnokságban lejátszott Kawasaki Frontale-Vissel Kobe mérkőzésen a vendégcsapat rutinos belga válogatott játékosa, Thomas Vermaelen óriási öngólt lőtt.

A találkozó 72. percében, 1-1-es állásnál a hazaiak szélsője a jobb oldalról ívelt középre, és a menteni igyekvő Vermaelen olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy az védhetetlenül vágódott saját csapatának a kapujába, a kapus is teljesen tehetetlen volt.

A 35 éves hátvéd - aki pályafutása során az Arsenalban és a Barcelonában is futballozott, valamint az idei Eb-n is alapembere volt a belga válogatottnak - mozdulata a meccs szempontjából sorsdöntőnek bizonyult, mert a Vissel Kobe végül 3-1-re kikapott.