Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, Ronald Koeman szerint a katalán sztárcsapat neki köszönheti, hogy fényes jövő elé nézhet. A holland edző úgy véli, az együttes tele van fiatal tehetségekkel, két év múlva pedig pénzügyileg is eléri az európai topklubok szintjét.

A barcablaugranes.com oldal megírta, hogy a Barcelona edzője a holland Dutch TV-nek adott interjújában a hétvégén érdekesen nyilatkozott.

Megnyilvánulásai közül a leginkább figyelemfelkeltő az volt, miszerint a klubnak neki köszönhetően van jövője.

Koeman szerint a Barcának nem csak Pedri az egyetlen reménysége, úgy látja, négy-öt olyan tinédzser is van a keretben, akik pár év múlva fantasztikus játékosokká válnak.

A holland szakember a klubelnökkel, Joan Laportával való viszonyáról is beszélt, akinek az utóbbi időszakban mutatott viselkedését nehezményezte. Koeman a közelmúltban napvilágot látott információkra is reagált, miszerint Laporta akkor ad neki új szerződést, amennyiben megfelel bizonyos feltételeknek.

Szeretem, ha egy elnök elkötelezett és kérdéseket is feltesz. De ennek nem a sajtóban van a helye, ez volt a probléma" - bírálta Laportát az 58 éves tréner.

Ronald Koeman kritizálta a Barcelona elnökét Forrás: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ami az új szerződést illeti, Koeman nem tűnik túl biztosnak abban, hogy hamarosan érkezik majd ajánlat, de világossá tette, hogy a mostani szezon után is szeretne a klub edzője maradni.

- tette hozzá.

Koeman azt is elárulta, szerinte két év múlva a Barcelona pénzügyi szempontból eléri a Manchester City és a Chelsea szintjét.

A katalán sztárcsapat a La Ligában eddig kétszer győzött, egyszer döntetlent játszott az első három fordulóban. Legközelebb kedden lép pályára, a Bajnokok Ligájában hazai pályán fogadja a Bayern Münchent.