Gareth Southgate: A magyarok nagyon jók, a legjobbunkat kell majd nyújtanunk

fbl Horizontal
England's coach Gareth Southgate arrives for an MD-1 training session at St George's Park in Burton-on-Trent in central England on July 1, 2021 on the eve of their UEFA EURO 2020 championship quarter-final football match against Ukraine. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya a csütörtöki, Magyarország elleni világbajnoki selejtező előtt elmondta, teljesen más kihívás vár a csapatára, mint a nyári Európa-bajnokságon és a magyarok nyáron mutatott játéka alapján egyáltalán nem számít könnyű meccsre. Az angol válogatott még Angliában tartott sajtótájékoztatót szerda délután és csak ezt követően indul Budapestre, világbajnoki selejtezőre.

„A csapatunk magabiztos a nyáron elért eredmények után. Nem csak a nyáron, de az elmúlt négy évben is komoly fejlődésen ment keresztül a csapat. Ebből azonban nem lehet megélni, kis túlzással most minden kezdődik elölről. Mentálisan nagyon jó teszt lesz a csapatnak idegenben, 60 ezer néző előtt pályára lépni" – kezdte Southgate, aki hozzátette, az Eb-n rendre hazai pályán kellett szerepelniük, így most egészen más kihívás vár a csapatára, de a pontok gyűjtése is fontos a világbajnoki részvétel szempontjából.

„A magyarok nagyon jók, nem véletlenül állnak második helyen a csoportban. Pontot szereztek a lengyelek ellen, az Európa-bajnokságon pedig a franciák és a németek ellen is, ez önmagáért beszél" – mondta az angolok kapitánya, aki később is dicsérte Marco Rossi csapatát.

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Justin Tallis

„Tudjuk, hogy a magyarok jól védekeznek, de játékban is jók, ha hagyjuk őket.

Jól szervezett csapat, a legjobbunk kell majd nyújtanunk."

„Nyáron sok időnk volt együtt, az élmények még frissek a fejekben, de most más a helyzet. Van, aki vasárnap még klubmeccset játszott, de gyorsan váltani kell és ezekre a kihívásokra kell koncentrálni, de a játékosainknak ez nem lehet gond.

A kijutás szempontjából is fontos a csütörtöki meccs, ha idegenben pontot tudunk szerezni, akkor jó helyzetbe kerülünk.

Egyelőre csak a magyarok elleni meccsre koncentrálunk. Sokat fejlődtünk csapatként, de ha nem megfelelő a hozzáállás, akkor sebezhetőek lehetünk. Beszéltünk a játékosokkal, tudják, hogy Budapesten más atmoszféra vár rájuk, de ez a topjátékosoknak nem lehet gond. Mindenki hozzá van szokva a komoly meccsekhez, semmi olyan nem lesz, amit még nem tapasztaltak volna" – mondta Southgate, aki elárulta, Jadon Sancho kapott egy kisebb rúgást, de mindenki más bevethető ellenünk.

Harry Maguire, az angol válogatott védője elmondta, várja már, hogy telt ház előtt, egy jó hangulatú meccsen újra a válogatottban szerepelhessen.

"Jó csapat az ellenfelünk, megmutatta a legjobbak ellen, hogy mire képes, de szeretnénk győzelemmel kezdeni a szeptembert. Az Európa-bajnokság élménye még friss, és annak ellenére, hogy csalódás lett a döntő végkimenetele, mindenkinek remek emlékei vannak arról a pár hétről. Még mindig van hova fejlődnünk, újabb kihívás következik, de készen állunk az újabb kemény meccsekre. A legkisebb különbséggel kaptunk ki az Eb-döntőben, ez pedig újabb motivációt jelent, szeretnénk bizonyítani, hogy még ennél is jobbak lehetünk" – mondta a Manchester United hátvédje.

A Magyarország-Anglia világbajnoki selejtező csütörtökön 20.45-kor kezdődik majd a Puskás Arénában.