Cristiano Ronaldo egy csapattársától kaphatja a legszebb ajándékot Manchesterben

Horizontal BACK VIEW HANDS ON HEAD DESAPPOINTED MATCH FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE SOCCER PLAYER
Manchester United's Ronaldo reacts after Benfica lead 2-1 at half time during their Group D Champions League qualifying match at Lux stadium, in Lisbon 07 December 2005. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA (Photo by CARL DE SOUZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United a Premier League-hez fordult, hogy a klubhoz visszatérő Cristiano Ronaldo megkaphassa a 7-es mezszámot.

A portugál játékos karrierje túlnyomó részében a 7-es számmal a hátán játszott, és a Manchester Unitednél nagyon szeretnék, ha ismét ez virítana hátán az Old Traffordon (és persze idegenben is). Az egyetlen probléma az, hogy ez a mezszám már ki van adva Edinson Cavaninak, valamint a szezon kezdete előtt lett adva a Premier League-nek - ezen változtatni pedig nem lehet.

Egy próbát azonban megér, gondolták a Unitednél, és kéréssel fordultak a PL-hez, hogy járuljon hozzá a számcseréhez, miután az uruguayi csatár jelezte, hogy hajlandó átengedni a most általa viselt 7-est Ronaldónak. Csakhogy a PL az elmúlt 29 idényben még soha nem hagyott jóvá hasonló kérést...

Ronaldo a Manchester United 7-es számú mezében Forrás: AFP/Carl De Souza

Így, ha a PL hajthatatlan lesz, akkor Ronaldo így Cavani nagyvonalú gesztusa ellenére is csak akkor juthat hozzá a 7-es számhoz, ha az uruguayi elhagyja a klubot. Erre kényszeríteni azonban nagyon nem lenne elegáns dolog... Ha a PL rábólint a cserére, akkor Cavani a válogatotthoz hasonlóan 21-esben folytathatja, ami Daniel James Leedsbe igazolásával lett szabad.

Ronaldo egyébként játszott már más mezszámmal karrierje során: első klubjában, a Sportingban a 28-ast viselte, ami most, Facundo Pellistri távozásával szabaddá vált Manchesterben, míg első madridi szezonjában 9-essel a hátán játszott. 2018-ban, amikor CR a Juventushoz igazolt, már lezajlott egy hasonló történet, azzal a különbséggel, hogy Juan Cuadrado akkor azonnal, még jóval az idény kezdete előtt lemondott a 7-es mezszámról.