A csőd szélére került Wayne Rooney csapata

Derby County v Nottingham Forest - Sky Bet Championship Football League Season 2020-1 Soccer Saturday 28th August 2021 Derby County vs Nottingham Forest Sky Bet Championship Sky Bet Championship match Saturday 28th August Jon Hobley/MI News/NurPhoto Wayne
Wayne Rooney, manager of Derby County during the Sky Bet Championship match between Derby County and Nottingham Forest at the Pride Park, Derby on Saturday 28th August 2021. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A csőd szélére került az angol másodosztályú bajnokságban szereplő Derby County futballklubja. A korábbi Manchester United-sztár, Wayne Rooney által irányított csapat a súlyos pontlevonás miatt a tabella utolsó helyére csúszott vissza.

Az angol futball-liga a klub csődközeli gazdasági helyzete, és a tulajdonviszonyok körüli bizonytalanságok miatt csütörtökön 12 pontot levont a Derby Countytól, amelyik így nyolc fordulót követően -2 ponttal áll a tabella utolsó helyén, hat pontra az előtt lévő - kétszeres Bajnokcsapatok Európa-kupája-győztes - Nottingham Foresttől, és 9 pontra a már bentmaradó helyen álló Peterborough-tól.

A klubhoz a Quantuma nevű cég formájában csődgondnokot rendeltek ki, az ő feladatuk lesz, hogy valahogy életben tartsák az 1884-ben alapított, 1972-ben és 1975-ben az élvonalban bajnoki címet nyerű klubot. A legfontosabb feladatuk az lenne, hogy egy új tulajt találjanak a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt anyagilag teljesen ellehetetlenült klubnak.

A csapat - amelyik számviteli hiányosságok miatt várhatóan további 9 pont levonásnak néz elébe - vezetőedzője a Manchester United és az angol válogatott korábbi legendás játékos és gólrekordere, Wayne Rooney, aki elmondta, hogy a tulajdonos hónapok óta nem áll vele szóba, és a csődgondnokok kinevezését is a tévéből tudta meg.