Vágólapra másolva!
Szerdán este az angol Ligakupában a Premier League-ben szereplő Arsenal 6-0-ra legyőzte a West Bromwich Albion csapatát a Hawthorns stadionban.

A két csapat között ugyan van egy osztálynyi különbség, azonban az elmúlt hetekben mutatott játék alapján nem lehetett eldönteni, hogy melyik csapat szerepel az élvonalban és melyik a másodosztályban. A West Bromwich Albion remekül kezdte a Championship küzdelmeit, egy döntetlent követően sorozatban három meccset nyert, ezzel pedig a második helyen áll a tabellán. Az Arsenal ellenben pocsékul rajtolt a Premier League-ben.

Mikel Arteta alatt elkezdett inogni a kispad Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az első fordulóban kikapott az újonc Brentford otthonában, majd múlt hétvégén a Chelsea ellen szenvedett 2-0-s vereséget, így az észak-londoni csapat története során először kezdte két vereséggel a szezont, a szurkolók pedig Mikel Arteta vezetőedző és Edu Gaspar sportigazgató távozását kezdték követelni.

A WBA sokkal lendületesebben kezdte a találkozót, a 11. percben Tom Fellows jobb alsóba tartó tekerésével meg si szerezhette volna a vezetést, de a 30 millió euróért igazolt Aaron Ramsdale egy óriási bravúrral tette le a névjegyét. AZ Arsenal a 17. percben az első valamirevaló akciójából megszerezte a vezetést. Az angol válogatott Bukayo Saka tört be a tizenhatoson belülre, a lövését Alex Palmer védeni tudta, de a kipattanóra Pierre-Emerick Aubameyang érkezett, aki közelről nem hibázott.

Hat perccel később növelhették volna az előnyüket az észak-londoniak. Megint egy Saka-lövés után lett helyzet a kapu előtt, ezúttal a Real Madridtól igazolt Martin Ødegaard érkezett a kipattanóra, de az éles szögből leadott lövése a kapufán csattant.

A vezetés megszerzése után az Arsenal sokkal magabiztosabban futballozott, és a 45. percben megszerezte a második gólját. Ødegaard sarkazása után Mohamed Elneny tálalt Nicolas Pépé elé, a ziccerét a kapufára lőtte, de a kipattanóra érkezett Aubameyang, aki az üres kapuba passzolt.

Az első félidőnek azonban itt még nem volt vége. Egy perccel később Aubameyang kapott ismét remek labdát, egy az egyben vezethette Palmerre, aki belekapott a gaboni csatár pörgetésébe, de a kipattanót az Arsenal csapatkapitánya átollózta a hosszún érkező Pépének, aki az üres kapuba lőtt.

A második félidő elején az Arsenal ott folytatta, ahol abbahagyta. Az 50. percben Ødegaard csodálatos sarkazós passza után Saka lépett ki, és a magabiztosan értékesítette a ziccerét.

A 63. percben Aubameyang megszerezte a harmadik gólját. Egy gyors kontratámadás végén a csereként beálló Ainsley Maitland-Niles passzolt a gabonihoz, aki tolt kettőt befelé, majd 14 méterről a bal felső sarokba tekert.

A 69. percben jött az észak-londoni csapat hatodik gólja. Pépé jobbról visszagurított labdájára a csereként beálló Alexandre Lacazette érkezett, és 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

Az utolsó bő húsz percben az Arsenal már nem erőltette túlságosan a góllövést, így is kiszolgálta a szurkolóit és magabiztos győzelemmel lépett tovább a következő körbe.

Angol Ligakupa, a legjobb 32 közé jutásért
West Brom-Arsenal 0-6 (0-3)
Newcastle-Burnley 0-0 - tizenegyesekkel: 3-4
Newport (IV.)-Southampton 0-8 (0-3)