Vágólapra másolva!
A spanyol sport.es értesülései szerint az FC Barcelona szeretné kölcsönvenni a Sevilla támadóját, a holland válogatott Luuk de Jongot.

Ronald Koeman, a katalán csapat edzője mindenképpen szeretne egy középcsatárt, ugyanis Sergio Agüero sérüléssel küszködik, a spanyol válogatott Ansu Fati pedig csak most kezdte újra az edzéseket tíz hónap kihagyás után. A Barcelonának azonban továbbra is szűkösek az anyagi lehetőségei, így valódi sztárcsatár megszerzésére nincs esélye, de ideális opció lehet Luuk de Jong, aki a holland válogatottnál már dolgozott együtt Koemannal.

Luuk de Jong remek kiegészítőember lehetne Barcelonában Forrás: AFP/Maurice Van Steen

A 30 éves támadó 2019 nyarán igazolt a Sevilla csapatához, amelyben 94 meccsen 19 gólt lőtt. De Jong az elmúlt két évben nem tudott alapemberré válni az andalúz csapatban, de 2020-ban az ő két góljának köszönhetően a Sevilla 3-2-re legyőzte az Internazionale együttesét az Európa-liga-döntőben, ezzel pedig fennállása során hatodszor hódította el a második számú európai kupatrófeát.

De Jong a La Ligában eltöltött idő alatt nem tudott meghatározó tagja lenni a Sevillának, azért a klub a napokban leigazolta az olimpiai ezüstérmes Rafa Mirt, így a 30 csatár napjai meg vannak számlálva.

A Barcelona állítólag szívesen kölcsönvenné a 38-szoros holland válogatott csatárt, ehhez azonban arra van szükség, hogy az átigazolási időszak végén a klub meg tudjon szabadulni a létszámfeletti Samuel Umititől és a bosnyák Miralem Pjanictól.

A Barca persze így is lemaradhat De Jongról, ugyanis a holland csatár már ajánlatot kapott a West Ham Unitedtól, és a PSV is szívesen visszacsábítaná Hollandiába.