Lionel Messi bemutatkozott a PSG-ben - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi looks on during the French L1 football match between Stade de Reims and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade Auguste Delaune in Reims, northern France on August 29, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a francia labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Paris Saint-Germain a Real Madridba vágyódó Kylian Mbappé két góljával 2-0-ra legyőzte a Reims csapatát az Auguste-Delaune stadionban. A találkozón először lépett pályára a párizsi csapatban a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, aki az egyik legjobb barátját, Neymart váltotta a 66. percben.

Messi párizsi bemutatkozását hatalmas érdeklődés előzte meg. A hatszoros aranylabdás argentin támadó ugyan már augusztus 11-én Párizsba igazolt, a bemutatkozására azonban mindeddig várni kellett, ugyanis július 10-én még a Copa América döntőjében játszott, és csak ezt követően tudott nyári szabadságra menni, így sokáig nem volt megfelelő fizikai állapotban.

Messinek az FC Barcelonánál június végén lejárt a szerződése, és bár mindkét fél arról beszélt, hogy egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, a katalán klub augusztus 5-én bejelentette, hogy "pénzügyi és strukturális akadályok" miatt végül nem tudtak új szerződést kötni. A 34 éves Messi, miután ingyen igazolhatóvá vált, két évre szóló - egyéves hosszabbítási lehetőséget tartalmazó - szerződést kötött a PSG-vel. (Természetesen nehezen hihető, hogy már nem hetekkel korábban megállapodtak, és az egész sírás-rívás csak színjáték volt. Az egy nap alatt sikerrel megkötött PSG-szerződést nehéz elhinni.)

Így érkezett Messi az első meccsére a PSG-ben Forrás: Paris Saint-Germain/Twitter

Az argentin támadó a kispadon kezdett, ott volt viszont a csapatban Neymar, aki az argentinok ellen elvesztett Copa Amércia-döntő után szintén először került be a párizsi csapat keretébe. Szintén a kezdőben kapott helyet a francia világbajnok Kylian Mbappé, aki már többször is jelezte, hogy a Real Madridhoz szeretne igazolni, és kijelentette, hogy nem akarja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését.

A legutolsó hírek szerint a Real Madrid 170+10 millió eurós ajánlat ajánlatott tett Kylian Mbappéért, amelyet a Paris Saint-Germain már nem utasított el, így megkezdődhettek az érdemi tárgyalások a két klub között. Ez pedig azt is jelentheti, hogy a 22 éves csatár jó eséllyel az utolsó meccsét játszotta a PSG-ben, mielőtt Madridba igazol.

Kylian Mbappé hamarosan távozhat Párizsból Forrás: AFP/Franck Fife

Az első párizsi lehetőségre a 10. percig kellett várni. Ekkor pont Mbappé került helyzetbe egy gyönyörű labdaátvétellel, majd kilenc méterről az oldalhálóba lőtt.

A 16. percben aztán már nem hibázott a világbajnok francia csatár.

Remek ütemben robbant be Ángel Di Maria jobboldali beadására, és öt méterről a kapu bal oldalába fejelt.

  • Mbappé a PSG legutóbbi nyolc Reims elleni góljából ötben (három gól és két gólpassz) is benne volt.

A folytatásban a párizsi csapat irányított, különösen Neymar vállalkozott sokat, de a világ legdrágább játékosán érződött az idény eleji forma, ugyanis az utolsó passzaiba vagy az utolsó cseleibe rendre hiba csúszott. A 42. percben aztán a semmiből majdnem egyenlített a Reims. Moreto Cassama csapott le egy röviden kivágott labdára, a bissau-guineai középpályás álló helyzetből kapura nyeste a labdát, de a lövése levágódott a jobboldali keresztlécről.

A szünetben a PSG cserejátékosai mozogtak kicsit a kezdőkörben, Lionel Messi azonban nem szállt be közéjük cicázni.

A második félidő elején a Reims ráijesztett a PSG-re. Az 51. percben egy jobboldali beadásra El Bilal Toure robbant be, a közeli fejesét Keylor Navas védeni tudta, de a kipattanót az érkező Marshall Munetsi a kapuba sodorta. A gólt azonban hárompercnyi videózás után érvénytelenítették, ugyanis El Bilal Toure lesről indult a gól előtt.

Az 58. percben aztán előkerültek a telefonok, mindenki elkezdett kamerázni, ugyanis Lionel Messi felállt a kispadról és elkezdett melegíteni.

A 63. percben aztán megőrültek az emberek a lelátón, ugyanis Lionel Messi beöltözött, és arra készült, hogy pályára lép. Eközben pedig szinte senki nem figyelt arra, hogy Kylian Mbappé megszerezte a második gólját.

Három perccel később aztán elérkezett a történelmi pillanat az Auguste-Delaune stadionban, ugyanis a párizsi csapatban pályára lépett a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, aki nyáron 21 év után távozott az FC Barcelona csapatától. A 34 éves csatár egyik legjobb barátját, Neymart váltotta.

A 77. percig kellett várni, mire Messi először helyzetbe került. Mbappé kapott labdát a hatszoros aranylabdástól, aki követte a támadást. A világbajnok francia támadó a középre tett labdájával Messit kereste, de egy önfeláldozó Reims-védő bevetődve menteni tudott az argentin elől.

Messi csereként játszott Forrás: AFP/Franck Fife

A folytatásban Messi már inkább irányítóként játszott a középpálya közepén, de nem sokat volt játékban, a csapattársak inkább Kylian Mbappével szerettek volna rúgatni egy harmadik gólt.

A hajrában Messi és Mbappé folyamatosan keresték egymást a labdákkal, de nagy helyzeteket már nem tudtak kialakítani, és könnyen lehet, hogy soha többet nem is fognak, mert benne van a pakliban, hogy a francia támadó órákon belül a Real Madridhoz igazol. Ha így lesz, ez a mérkőzés egy új korszak kezdetét is jelentheti, ami stílusosra sikeredett:

Mbappé két góllal búcsúzott a Paris Saint-Germaintől, Messi pedig bemutatkozott.

Ligue 1, 4. forduló
Reims-Paris Saint-Germain 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Mbappé (16., 63.)