Vágólapra másolva!
Érdekes hír látott napvilágot, ugyanis spanyol sajtóhírek szerint Lionel Messi távozását követően Philippe Coutinho örökölheti meg a Barcelonánál a legendássá vált 10-es mezt.

Bár Lionel Messi sorsa eldőlt azzal, hogy a Paris Saint-Germainbe szerződött, az továbbra is kérdéses, hogy mi lesz az ikonikus 10-es mezzel, amelyet a Barcelonánál viselt. A katalán szurkolók egy része azt kérte a klubtól, hogy vonultassák vissza az immáron szabaddá vált mezszámot. Azonban ezt a La Liga szabályai nem teszik lehetővé. Ehelyett pedig egy egészen érdekes fordulat következhet be, ugyanis a Barcelonánál felajánlották Philippe Coutinhónak Messi korábbi mezszámát.

Messi távozásával szabaddá vált a tízes mezszám a Barcánál Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A brazil játékos 2018 januárjában 142 millió fontért szerződött a spanyol csapathoz, de nem igazán tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket. Ennek ellenére Ronald Koeman továbbra is számít rá a csapatnál. A Mundo Deportivo információi szerint a holland szakember komolyan számol a 29 éves játékossal, és kulcsszerepet szán neki a Messi utáni korszakban, ezért pedig azt fontolgatja, hogy felajánlja Coutinhónak a 10-es mezt.

Az első barcelonai időszakában Coutinho a 7-es mezben játszott, a legutóbbi idényben viszont már a 14-esben szerepelt. Az utóbbi számot azonban már a tartalékcsapatból érkező Rey Manaj kapta meg, így a brazil középpályásnak most új mezszámot kell találnia.

Coutinho korábban a Liverpoolban, és a Bayern Münchenben is a 10. mezszámot viselte.

Kulcsszerepet kaphat a brazil játékos Messi távozását követően Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls

A Barcelonánál jelenleg csak a 10-es és a 25-ös szám szabad, utóbbi viszont a La Liga szabályai szerint a kapusoknak van fenntartva.