A Leicester nyerte az új idény első trófeáját a Manchester City ellen

fbl Horizontal
Leicester City's Turkish defender Caglar Soyuncu (R) kicks a clearance as Manchester City's English midfielder Cole Palmer (L) tries to block during the English FA Community Shield football match between Manchester City and Leicester City at Wembley Stadium in north London on August 7, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A 2020/2021-es idény bajnoka, a Manchester City és az FA-kupa győztes Leicester csapott össze egymással a legendás Wembley Stadionban az FA Community Shielden, azaz lényegében az angol szuperkupán. A mérkőzésen végül egy büntető döntött a Leicester javára, amely ezzel megnyerte az új idény első trófeáját.

Angliában is elkezdődött a futballszezon, méghozzá az ilyenkor megszokott találkozóval, az FA Community Shielddel, amelyen a regnáló bajnok Manchester City a 2020/2021-es FA-kupa kiírás győztesével, a Leicesterrel találkozott. A mérkőzés helyszíne a foci egyik szentélyének számító Wembley Stadion volt, hogy mást ne mondjunk, itt volt júliusban az Európa-bajnokság döntője is.

Az első félidő labdabirtoklás szempontjából szinte teljesen kiegyenlített volt a felek között, a kapura lövéseket tekintve viszont teljes egál volt, 6-6 próbálkozást eresztettek meg a csapatok. Ezek közül a Leicester oldaláról három is talált kaput, míg a City-nél ez a szám csak egy volt. Ugyanakkor gól egyik félnél sem esett, így 0-0-s állásnál mehettek el a felek a rövid szünetre.

A második 45 percben mindkét edző cserékkel próbálta frissíteni a saját csapatát, a City négyet, míg a Leicester hatot cserélt. Pep Guardiola bajnok együttese megnyomta a második félidőt, mind labdabirtoklásban, mind a kapu előtti akciókban fölé nőtt riválisának, azonban gólt nem tudott szerezni a City, sőt, a 88. percben büntetőhöz jutott a Leicester.

A labda mögé a tíz perccel korábban csereként beállt Iheanacho állt, aki esélyt sem adott a kapusnak és belőtte a mérkőzés első, és mint percekkel később kiderült egyetlen találatát, amivel a Leicester nyerte az idény első trófeáját.