Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Legnagyobb sztárjai fizetését csökkenti a Barcelona

Barcelona v Levante UD - La Liga Soccer La Liga Levante FC Barcelona Gerard Pique Sergio Busquets Two People Spain of FC Barcelona Levante UD Liga match Camp Nou Xavier Bonilla NurPhoto Small Group Of People Football player Team sport person Horizontal SP
Pique fizetését már csökkentették, minden bizonnyel Busquets is így jár majd
Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkent a világ- és Európa-bajnok középhátvéd, Gerard Piqué fizetése az FC Barcelona labdarúgóklubnál.

A katalánok szombati közleménye szerint Sergio Busquets és Jordi Alba esetében is azon dolgoznak, hogy bérüket "a klub jelenlegi helyzetéhez igazítsák", és mindkét játékos hajlandó teljes mértékben együttműködni.

A fizetéscsökkentésre a La Liga szigorú pénzügyi szabályai miatt van szükség. Memphis Depayt, Eric Garciát és Rey Manajt például csak akkor tudták regisztrálni az első csapat tagjaként a Ligánál, amikor megegyeztek Piquével.

Piqué fizetését már csökkentették, minden bizonnyal Busquets is így jár majd Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Az FC Barcelona az idén nyáron eladta Jean-Clair Todibót 8 millió euróért az OGC Nice-nek, Junior Firpót 15 millióért a Leeds Unitednek, Francisco Trincaót 6 millióért kölcsönadták a Wolverhampton Wanderersnek, Carles Alenát 5 millióért a Getafénak, Konrad De la Fuentét pedig 3,5 millióért az Olympique Marseille-nek.

Ezenkívül szerződést bontottak Matheus Fernandessel, Lionel Messi megállapodását pedig - ugyancsak a La Liga pénzügyi szabályai miatt - nem tudták meghosszabbítani.

Mivel a klub tovább akarja csökkenteni a bérekre fordított kiadásait, keresi a lehetőséget Samuel Umtiti, Miralem Pjanic és Philippe Coutinho eladására vagy kölcsönadására.

Mindent egy helyen az Eb-ről