Mourinho csapata BL-győztes futballistát igazolt

FC Bayern Munich - FC Chelsea Sports soccer Round of 16 Return match Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
08 August 2020, Bavaria, Munich: Football: Champions League, knockout rounds, round of 16, second leg: FC Bayern Munich - FC Chelsea at the Allianz Arena. Chelsea's Tammy Abraham cheers after his goal for the 2:1. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az AS Roma labdarúgócsapata szerződtette a Chelsea BL-győztes angol válogatott csatárát, Tammy Abrahamet. Az olasz klub vezetőedzője, José Mourinho elismerően beszélt az új igazolásról.

A Football Italia megírta, hogy az AS Romát a 2021/2022-es szezontól irányító José Mourinhót meglepte a csapat korábbi gólfelelősének, Edin Dzekónak a távozása, azonban nagyon örül annak, hogy Tammy Abraham személyében gyorsan sikerült új csatárt szerződtetni.

"Egy angol játékos számára mindig nehéz elhagynia a saját hazáját. Az az igazság, hogy azzal a tudattal kezdtük az előszezont, hogy Dzeko a mi játékosunk, ezért a távozása mindnyájunkat meglepett.

Ebben a nehéz gazdasági helyzetben szinte minden klub számára nagy kihívás a játékospiacon sikeresnek lenni. Dzeko elvesztése majd Abraham megszerzése egy kifejezetten vakmerő tett volt" -

mondta Mourinho.

A bosnyák Dzeko az Interbe igazolt augusztusban, ám a Roma vezetősége nem sokat tétlenkedett, megszerezte 40 millió euróért Abrahamet, akiért ráadásul első körben csak 5 milliót fizet az olasz klub, a fennmaradó összeget az elkövetkezendő évek során rendezi.

"Régóta ismerem Tammyt, gyerekkora óta. Sose játszott még a kezeim alatt, mert amikor a Chelsea edzője voltam, ő még csak 14-15 éves srác volt" - mondta a Roma trénere.

Anglián kívül nem sok angol futballista futott be nagy karriert, ez is dicséri Tammy mentalitását, hogy készen áll az új kihívásra" - méltatta új játékosát a portugál edző.