Vágólapra másolva!
Miután hivatalossá vált, hogy Lionel Messi a francia élvonalbeli Paris Saint-Germain csapatában folytatja pályafutását, a Lille csapatkapitánya, José Fonte rendszeresen csábítja válogatott csapattársát, Cristiano Ronaldót Franciaországba. A rutinos portugál védő természetesen a rivális párizsi együttes sztárigazolásaira is kitért, és elárulta, frusztrált amiatt, hogy a PSG bevásárolt a nyáron, miközben a bajnoki címvédő Lille-nél fizetéscsökkentések történtek.

A francia bajnokságban címvédő Lille csapatkapitánya, José Fonte azzal viccelődött, hogy megpróbálja rávenni honfitársát, Cristiano Ronaldót, hogy Messihez hasonlóan a Ligue 1-be igazoljon. A rutinos hátvéd állítása szerint viszont valószínűtlen, hogy a Juventus portugál sztárja is Franciaországban kössön ki, ugyanis Fonte hiába csábítja nap mint nap, Ronaldo csak nevet rajta.

"Remekül érzem magam, mert hihetetlen hallani, hogy egy olyan játékos, mint Lionel Messi a francia bajnokságba igazolt. Nyilvánvalóan így még nehezebb dolgunk lesz megvédeni a bajnoki címet, de állunk a kihívás elé.

- mondta José Fonte a talkSPORTnak.

Ronaldo csak nevet a francia bajnokságon Forrás: AFP/Franck Fife

Fonte egyfelől örömét fejezte ki, amiért Lionel Messi személyében újabb sztár igazolt a francia bajnokságba, azonban nem érti, hogyan valósulhatott meg ez az átigazolás a pénzügyi fair play szabályai miatt. Bár könnyen lehet, hogy a portugál védőnek csupán savanyú a szőlő.

"Szeretném megérteni, hogyan működik a pénzügyi fair play Franciaországban. Minden egyes klub korlátozza a kiadásait. Egyetlen csapat sem tud bevásárolni, nem tudnak nagy fizetésekért játékosokat szerződtetni, de akkor jön a PSG, és úgy tűnik, hogy nincs törvény."

José Fonte nem érzi igazságosnak, hogy a PSG bevásárolt a nyáron Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

"Nagyszerű, hogy a francia bajnokságban most már Neymar és Mbappé mellett Messi is itt szerepel, de nyilván meg kell vizsgálni a másik oldalt is. Igazságos ez így? A Lille-nél nagyon komolyan csökkentették a költségvetést, egyes játékosok fizetése is kevesebb lett. Aztán egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a PSG-hez szerződik Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos is aláír, majd őket követi Georginio Wijnaldum és Lionel Messi. Ezek a játékosok óriási pénzekért jöttek, és a párizsi klubnak már eddig is rengeteg játékosa volt, akiknek csillagászati a fizetése. Innen ered a frusztráció"
– mondta a portugál védő.