Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgóinak pályán kívüli uniformisa újjászületik, az új kollekció a zöld-fehér klub és a Retro Jeans brandjét egyesíti. A Groupama Arénában megtartott pénteki divatbemutatón elhangzott, hogy a klub és a cég egymással karöltve egy sokkal dominánsabb, a korábbiakhoz képest erősebb karakterű kollekcióval rukkol elő. Az Origo a Ferencváros játékosait arról kérdezte a rendezvényen, hogy mennyire fontos számukra az öltözködés és a divat. A csapat edzője, Peter Stöger a magyar bajnok Európa-ligás ellenfeleivel kapcsolatban is mondott pár gondolatot.

Az új Fradi x Retro kollekciót egy exkluzív sajtóesemény keretein belül mutatták be a Groupama Aréna főépületében. A csapat új, pályán kívüli uniformisát a Ferencváros játékosai személyesen is bemutatták, a sérüléséből felépülőben lévő Sigér Dávid például azt mondta róla, hogy az öltözék vagány, fiatalos, ugyanakkor kényelmes is.

- mondta el a szinte mindig derűs Sigér Dávid

Sigér Dávid jókedvűen nyilatkozott a divatbemutatón Fotó: Koncz Márton - Origo

A magyar válogatott középpályás elmondása szerint a csapatban leginkább Botka Endre az, aki nagyon ügyel az öltözködésre. A külföldiek közül pedig Franck Bolit, Samy és Ryan Mmaeét emelte ki.

- mondta el mosolyogva Sigér Dávid. A Fradi játékosa inkább kényelmesen és sportosan szeret öltözködni, és elmondása szerint nagyon fontos, hogy milyen cipőt hord, mivel egy profi labdarúgónak nagyon oda kell figyelnie a láb egészségére.

A Fradi játékosai és edzőjük remek hangulatban beszélgettek az divatbemutatón Fotó: Koncz Márton - Origo

Sigér Dávid azt is elárulta, hogy a Fradi egykori csatára, a brazil Isael szeretett nagy hangsúlyt fektetni az öltözködésre, és sokszor nagyon fura szemüvegeket is hordott. Később a BL-selejtező meccsek is szóba kerültek. A svájci Young Boys elleni meccsekkel kapcsolatban elmondta, hogy csalódásként élte meg az eredményt.

- mondta el Sigér Dávid, aki nagyon szurkolt a csapattársainak a Young Boys ellen. A Fradi játékosai közül a belga Samy Mmaee és a brazil Somália elárulta, hogy szeretnek kényelmesen és lezseren öltözködni. Mmaee kedveli a színesebb ruhákat is.

- mondta el a Fradi belga hátvédje.

Samy Mmaee és Somália remekül mutatott az új kollekcióban Fotó: Koncz Márton - Origo

A Ferencváros játékosai azt is elmondták, hogy a magyarok alapvetően visszafogottabbak a mindennapi öltözködésükben a többi európai országhoz képest. A Bajnokok Ligája-selejtőzekkel kapcsolatban Somália elárulta,

hogy nagyon sokat tanultak a meccsekből, és tudják, hogy még többet kell dolgozniuk azért, hogy a jövőben még magasabb szintre emeljék a csapatjátékukat

Abban mindketten egyetértettek, hogy a legnehezebb meccs a Slavia Praha elleni összecsapás volt a Ferencváros számára.

- mondta el Somália.

- árulta el Mmaee. Mindkét játékos úgy vélte, hogy a Young Boys elleni párharcban az idegenbeli vereség volt a fordulópont, mert egy teljesen más meccset játszottak volna hazai pályán, ha ott nyerni tudnak vagy döntetlent játszanak.

- mondta el Mmaee. A belga hátvéd azt is elárulta, hogy nagyon kedveli Magyarországot és a fővárost, különösen az éttermeket. A Ferencváros játékáról is ejtett pár szót a két játékos.

- mondta el Mmaee.

A Ferencváros játékosai igazán elegánsak voltak a rendezvényen Fotó: Koncz Márton - Origo

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke az eseményen hangsúlyozta, egy 32-szeres bajnokcsapatnál mindennek a helyén kell lennie, ezért nemcsak kiváló edzőre, modern stadionra és sok nézőre van szükség, hanem ebbe a sorba egy jó brand is beletartozik. A Fradi elnöke kiemelte a részletek fontosságát, mivel szerinte mindennek a helyén kell lennie ahhoz, hogy egy klub sikeresnek mondhassa magát. Emlékeztetett arra, hogy amikor tíz éve átvette a klub irányítását,

a buszgarázsból kialakított Fradi Shopban naponta két-három vevő fordult meg, manapság pedig van olyan nap, amikor 10 millió forint feletti a bevételük.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke és Fekete Imre, az idén 20 esztendős Retro Jeans művészeti igazgatója Fotó: Koncz Márton - Origo

A Ferencváros edzője, Peter Stöger is kiemelte, hogy fontosak az ilyen jellegű együttműködések egy profi klubnál, amely a sikerességre törekszik. A Fradi osztrák edzőjét az Európa-ligás ellenfelekről is megkérdeztük. A Ferencváros a német Bayer Leverkusennel, a skót Celtic Glasgow-val és a spanyol Real Betisszel szerepel azonos négyesben.

- mondta el Peter Stöger. A Ferencváros osztrák edzője azt is elmondta, hogy a ferencvárosi szurkolók sokszor a tizenkettedik emberként segítették a csapatot a BL-selejtezők alatt, és biztos benne, hogy az Európa-ligában is rengeteg támogatást fognak nyújtani a Fradinak.

- mondta el Stöger.

Peter Stöger megszólalt az Európa-liga-sorsolással kapcsolatban Fotó: Koncz Márton - Origo

Az edző a közeljövő céljaival kapcsolatban kiemelte, hogy még jobbá szeretnék tenni a csapat játékát.

- fejezte be mondandóját Peter Stöger.

A rendezvényen Fekete Imre, az idén 20 esztendős Retro Jeans művészeti igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a divatszakmában a kollaborációk időszakát éljük, ezért a klubbal egy olyan, egyenlő felek közötti együttműködés jött létre, amely több egy szponzorációs megállapodásnál.

A pálya mellett is láthatóak voltak az új kollekció darabjai Fotó: Koncz Márton - Origo

Hozzátette: ezzel párhuzamosan egy 29 darabból álló termékkínálat is készült a Ferencváros szimpatizánsai számára,

amely igazodik az aktuális trendekhez, valamint a szurkolói tábor összetételéhez.

A széles kínálattal azt szeretnék elérni, hogy nők és férfiak, fiatalok és idősek egyaránt megtalálják azokat a ruhadarabokat, amelyeket szívesen viselnek majd.

Fekete Imre tájékoztatása szerint a szurkolói kollekció szombattól lesz megvásárolható a nagyközönség számára.