Zlatan Ibrahimovic csapatával is játszhat az Újpest az EKL-be jutásért

Budapest, 2021. május 3. Az újpesti Lirim Kastrati örül, miután gólt szerzett a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében, a MOL Fehérvár FC - Újpest FC mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2021. május 3-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az Újpest FC korábban kettős győzelemmel jutott tovább az Európai-konferencialiga második selejtezőkörében a Vaduz csapatán, összesítésben 5-2-es eredménnyel. A következő körben a svájci Basel lesz a lila-fehérek ellenfele, de ha ezen a körön is túlmennek az újpestiek, akkor a főtáblára jutásért a FK Čukarički (szerb) / Hammarby Fotboll (svéd) párharc győztesével játszhatnak a harmadik számú nemzetközi kupasorozatban.

Az UEFA hivatalos oldalán közvetítette az Európai-konferencialiga playoff körének a sorsolását, amelyben az Újpest kiemeltként kaphatott ellenfelet a negyedik körben, amely már a főtáblára jutásért megy majd. Az alábbi párharc győztesével találkozik majd Michael Oenning csapata, ha túljut a Baselen:

FK Čukarički (szerb) / Hammarby Fotboll (svéd)

A mostani, harmadik kör meccsei augusztus 5-én és 12-én lesznek, míg a playoff összecsapásokat augusztus 19-én és 26-án rendezik meg.

Az Újpest csütörtökön (augusztus 5-én) 21.00-kor hazai pályán kezd a Basel ellen, és az egyik legnagyobb kérdés az lesz, hogy a vasárnap este a PAFC ellen sérülés miatt lecserélt Giorgi Beridze, a csapat egyik legjobbja, felépül-e a találkozóra.