Messi és Neymar még mindig nincs, de így is nyert a PSG - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Spanish midfielder Ander Herrera (L) celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Stade Brestois and Paris Saint-Germain at Francis-Le Ble Stadium in Brest on August 20, 2021. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Paris Saint-Germain 4-2-re legyőzte a Brest csapatát a Francis-Le Blé Stadionban.

A párizsiak eddig mindkét meccsüket megnyerték a bajnokságban, mindezt úgy, hogy a világ legdrágább játékosa, Neymar még egyetlen percet sem játszott a Ligue 1 idei szezonjában. Persze, mostanában kevesen foglalkoznak a brazil szupersztárral, hiszen a szurkolók nagy részét a hatszoros aranylabdás Lionel Messi bemutatkozása, illetve a világbajnok Kylian Mbappé esetleges távozása foglalkoztatja.

Az augusztusban még Copa América-döntőt játszó Messi és Neymar sem volt a keretben, akárcsak a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos, aki a hírek szerint a szeptemberi válogatott meccsek után mutatkozhat majd be a párizsi csapatban.

Neymar és Messi még nincsenek játékra kész állapotban Forrás: AFP/Bertrand Guay

A párizsiak remekül kezdték a meccset. A 24. percben Ander Herrera 18 méteres kapáslövésével szereztek vezetés.

A 37. percben aztán Kylian Mbappé duplázta meg a PSG előnyét egy 12 méteres bombafejessel.

Úgy tűnt, a párizsiaknak ismét sima meccse lesz, azonban a 42. percben Frank Honorat szépített Romain Faivre gyönyörű sarkazós passza után.

A második félidőben a PSG irányította a játékot, de igazán veszélyes akciókat nem tudott vezetni. A 67. percben kiegyenlíthetett volna a Brest, de Irvin Cardona ziccerét Keylor Navas védeni tudta, aztán öt perccel később visszaállította a kétgólos különbséget a párizsi csapat. A szenegáli középpályás, Idrissa Gueye gondolt egyet és jó 35 méterről kapura bombázott, a holland Marco Bizot pedig rosszul ütött bele a labdába, ami a kapufa segítségével a hálóban kötött ki.

A 85. percben a hazaiak tettek róla, hogy izgalmas legyen a hajrá. Egy szép keresztlabda után Steve Mounie került ziccerbe, a beninin támadó pedig Keylor Navas lábai között közelről a hálóba lőtt.

A 89. percben egyenlíthetett volna a Brest. Egy jobbról benyesett labdát Mounie fejelt kapura, de a labda elakadt a német válogatott Thilo Kehrerben. Az ellentámadásból aztán lezárta a meccset a PSG. A kontratámadás végén Achraf Hakimi adott remek labdát Ángel Di Mariának, aki egy pattanás után hanyag eleganciával átemelte a labdát Marco Bizot fölött.

Ligue 1, 3. forduló
Brest-Paris Saint-Germain 2-4 (1-2)