Az osztrák és a moldáv bajnokkal lett teljes a Bajnokok Ligája mezőnye

fbl Horizontal
Salzburg's players celebrate scoring during the UEFA Champions League third preliminary round second leg play off football match between Red Bull Salzburg and Brondby IF in Broendby, Denmark, on August 25, 2021. (Photo by Claus Bech / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
A Sheriff Tiraspol, a Salzburg és utolsóként a Sahtar Donyeck is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, miután a selejtező negyedik fordulójában jobbnak bizonyult a Dinamo Zagrebnél, a Bröndbynél, valamint a Monacónál.

A párharcok szerdai visszavágóján a moldovai együttes a hazai háromgólos előny birtokában várta a zágrábi összecsapást, amelyen gól nélküli döntetlent játszott a házigazda horvát gárdával. Az osztrák csapat pedig a múlt heti, hazai 2-1-es győzelem után vendégként is pont ennyire kerekedett dán riválisa fölé.

A Sahtar-Monaco párharcban viszont hosszabbításra is szükség volt, és az ukránok végül a 98. percben becserélt Ruben Aguilar 114. percben esett öngóljával egyenlítették ki kétgólos hátrányukat - az első félidőben a vendég franciák részéről Wissam Ben Yedder duplázott -, a hazai döntetlen pedig számukra továbbjutását jelentett az idegenbeli győzelem után.

A párharcok vesztesei az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek ősszel, míg a BL 32-es főtáblája a szerdai három selejtezős párharc végeztével válik teljessé.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók:

Dinamo Zagreb (horvát)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 0-0
Továbbjutott: a Sheriff Tiraspol, 3-0-s összesítéssel.

Bröndby IF (dán)-RB Salzburg (osztrák) 1-2 (0-2)
Továbbjutott.: a Salzburg, kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

Sahtar Donyeck (ukrán)-AS Monaco (francia) 2-2 (0-2, 1-2, 1-2) - hosszabbítás után
Továbbjutott: a Sahtar Donyeck, 3-2-es összesítéssel.