Korábbi olasz válogatott játékos lett az élvonalbeli Spezia edzője

Napoli v Genoa - Serie A soccer soccer match serie a one person full lenght Horizontal SPORT TEAM FOOTBALL SOCCER PLAYER
Thiago Motta manager of Genoa during the Serie A match Napoli v Genoa at the San Paolo Stadium in Naples, Italy on November 9, 2019 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto) (Photo by Matteo Ciambelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz válogatottal 2012-ben Eb-ezüstérmes, brazil születésű Thiago Motta lett az olasz élvonalban, a Serie A-ban szereplő Spezia vezetőedzője. 

A 38 éves szakember, aki játékosként két meccset a brazil válogatottban is játszott, mielőtt 2011 és 2016 között 30 meccset az olasz válogatottban is letudott volna, 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá az előző idényt az élvonal 15. helyén záró liguriai csapattal.

Motta játékoskarrierje lényegesen fényesebb, mint az edzői, hiszen olyan csapatokban lépett pályára, mint a Barcelona, az Atlético Madrid, az Internazionale, a Genoa és a Paris Saint-Germain. Pályafutása során közel 600 meccset játszott, és kereken 30 trófeát nyert.

2018-as visszavonulását követően a PSG U19-es csapatának edzője lett, majd 2019 októberében a Geona edzője lett, ahonnan két és fél hónappal később kirúgták, miután a csapat a 18. helyről visszacsúszott az utolsó, 20. helyre.