Vágólapra másolva!
Nyolc embert tartóztattak le a Boca Juniors labdarúgócsapatából hétfőn este, miután a játékosok és a stáb tagjai összeverekedtek a biztonságiakkal és a rendőrökkel a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjéből való fájó kiesés után.

A Boca Juniors gól nélküli döntetlen és hosszabbítás után, tizenegyespárbajban esett ki a brazil Atletico Mineiróval szemben hétfő este a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Az argentin csapat játékosainak nehezére esett megemészteni a vereséget, lévén, hogy a 63. percben Marcelo Weigandt szabályos gólját érvénytelenítette a játékvezető. A vendégeknél hárman is hibáztak aztán a tizenegyespárbajban, így az Atletico Mineiro jutott a legjobb nyolc közé.

Azonban a találkozó nem a meccs, hanem az azt követő hatalmas botrány miatt maradt emlékezetes.

A felbőszült Boca Juniors játékosai nem tudták fékezni az indulataikat és megpróbáltak bejutni a hazai együttes öltözőjébe, ott azonban a biztonságiakkal és a rendőrökkel találtak szembe magukat, akikkel összecsaptak a stadionban.

Az internetre több felvétel is felkerült az esetről. Az egyik videón jól látható, ahogy Carlos Izquierdoz és a Manchester United egykori sztárja, Marcos Rojo nekiront a biztonságiőröknek.

Íme, a felvétel, ahogy az argentin sztárcsapat játékosai megpróbálnak bejutni az ellenfél öltözőjébe:

A hírek szerint a Boca Juniorsból nyolc embert tartoztattak le az eset után. A csapat többi tagja azonban nem volt hajlandó távozni Brazíliából, amíg mindenkit el nem engedtek a rendőrök, ezért a Belo Horizonte-i argentin nagykövet segítségével elérték, hogy szabadon távozhassanak az őrizettbe vett emberek.