Gulácsiék másod-, Dárdaiék harmadosztályú csapat ellen kezdenek a Német Kupában

GES / Football / RB Leipzig - Borussia Dortmund, May 13th, 2021 rbleipzig cup jersey professional footballer ball sport rbleipzigbvb professional sport team sport sports photo dierotenbullen ghost game dierotenbullenbvb DFB cup cup game bvb cup final club
The DFB Cup is set up in the Berlin Olympic Stadium. Cup, DFB-Pokal, winner's cup, trophy, winner's cup, trophy, cup. GES / Football / DFB Cup Final: RB Leipzig- Borussia Dortmund, May 13th, 2021 Football / Soccer: German Cup Final: Leipzig vs. Dortmund, Berlin, May 13, 2021 | usage worldwide (Photo by Marvin Ibo G?ng?r / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Kisorsolták a Német Kupa első fordulójának párosításait, amelyben valamennyi a Bundesligában szereplő magyar játékost foglalkoztató csapat érintett lesz. 

A Gulácsi Pétert, Orbán Willit és Szoboszlai Dominikot felvonultató RB Leipzig a másodosztályban az előző idény végén a kiesési osztályozót éppen csak elkerülő Sandhausen vendége lesz. A Dárdai Pál által irányított Hertha ahhoz a Meppenhez látogat, amelyik csak a KFC Uerdingentől levont három pontnak köszönheti, hogy nem esett ki a Regionalligába.

Sallai Roland csapata, a Freiburg is harmadosztályú riválishoz utazik, a fekete-erdei csapatra az előző idény végén a Bundesliga 2 utolsó helyezettjeként kizuhanó Würzburg vár, míg Szalai Ádám és a Mainz papíron az egyik leggyengébb csapatot, a negyedosztályban (Regionalliga) szereplő Elversberget kapta ellenfélül.

A címvédő Borussia Dortmundnak sem kell aggódnia, a harmadosztályú Wiesbaden legyőzése aligha okozhat gondot Erling Haalandéknak, a Bayern Münchennek pedig vélhetően egy edzés is nagyobb kihívást jelent, mint az ötödik ligában szereplő Bremer SV elleni mérkőzés.