Másodszor is bejelentette visszavonulását Arjen Robben

club Sfeer Seizoen voetbal 19 36 voetballer VIRUS ELFTAL spelers OEFENWEDSTRIJD jarige EREDIVISIE speler Corona Impressie rentree voetbalclub VRIENDSCHAPPELIJK coronavirus eerste divisie oefencampagne 2020-2021 covid covid-19 coronamaatregelen teleurstell
2020-08-22 13:17:18 ALMERE - Arjen Robben in actie tijdens de oefenwedstrijd tussen Almere City FC en FC Groningen in het Yanmar stadion op 22 augustus 2020 in Almere, Nederland. De 36 jarige routinier maakt vandaag zijn rentree op de Nederlandse velden. ANP COR LASKER
Vágólapra másolva!
A legendás holland játékos, Arjen Robben végleg befejezi a profi labdarúgást. Az elmúlt szezonban az élvonalbeli Groningen együttesének a szélsője a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a visszavonulás hírét.

Robben először 2019 júliusában döntött úgy, hogy abbahagyja a futballt, akkor a Bayern Münchenben fejezte be. Ám mivel hiányzott neki a játék, egy évvel később visszatért, 2020 nyarán a nevelőklubjához, a Groningenhez igazolt.

Arjen Robben végleg visszavonult Forrás: ANP via AFP/"Cor Lasker"

A Cheslea-ben, a Real Madridban és Bayern Münchenben is megfordult 37 klasszis azonban az elmúlt szezonban mindössze hét mérkőzésen lépett pályára a sérülések miatt, ezeken két gólpasszig jutott, így most úgy döntött, végleg befejezi a futballt.

„Kedves focibarátok, úgy döntöttem, hogy végleg befejezem a profi pályafutásomat. Nagyon nehéz döntés volt. Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást!"

– írta Arjen Robben a közösségi oldalán.

A holland mellett angol, spanyol és német bajnoki címeket is begyűjtött, a Bayernnel nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot. A válogatott színeiben 2003 és 2017 között 96 meccsen jutott szóhoz, és 37-szer volt eredményes. A nemzeti együttessel világbajnokságon 2010-ben ezüst-, 2014-ben bronzérmes lett.