Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros Ryan Mmaee és Kristoffer Zachariassen után bejelentette harmadik nyári igazolását, a kilencszeres bosnyák válogatott, kétszeres Horvát Kupa- és egyszeres Bosnyák Kupa-győztes Stjepan Loncart – adta hírül a Fradi.hu.

A 24 éves, a középpálya középső részén bevethető futballista a horvát élvonalban szereplő

HNK Rijeka alapembereként érkezik a Fradihoz. A Transfermarkt által 2,5 millió euró értékűre becsült játékos rögtön az NB I harmadik legdrágább labdarúgójává válik.

A Ferencváros leigazolta a bosnyák válogatott Stjepan Loncart Forrás: fradi.hu

Loncar 2018. január 31-én, Robert Prosinecki keze alatt debütált a felnőtt válogatottban, ahol azóta még nyolc mérkőzésen lépett pályára

(3 barátságos mérkőzés, 3 Eb-selejtező, 2 Nemzetek Ligája). Loncar legutóbb 2021. március 27-én, egy Costa Rica elleni barátságos összecsapáson húzhatta magára a bosnyák válogatott mezét.

A nemzeti csapatban eddig olyan klasszis játékosokkal szerepelhetett együtt, mint a Manchester City tagjaként két bajnoki címet nyert Edin Dzeko, a négyszeres olasz bajnok Miralem Pjanic, vagy épp az Arsenallal FA Kupát nyert Sead Kolasinac.

A ferencvárosi közeg sem lesz teljesen ismeretlen Loncar számára, hiszen az U19-es válogatottól egészen a felnőttekig együtt szerepelt a balhátvéddel, Eldar Civiccsel, de egy-egy alkalommal a belsővédő, Adnan Kovaceviccsel és az exfradista Muhamed Besiccsel is dolgozott együtt a válogatottnál.