Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatottal Eb-győztes és a torna legjobb kapusának megválasztott Gianluigi Donnarumma az AC Milan csapatából a Paris Saint-Germainhez igazolt.

A PSG a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 22 éves futballista 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá a francia sztárcsapattal. A fiatal kapus 2015 óta szerepelt az AC Milan felnőttcsapatában, amelynek színeiben 6 év alatt 243 tétmérkőzésen lépett pályára. Idén nyáron azonban lejárt a megállapodása, amelyet nem hosszabbítottak meg a felek, így a PSG ingyen szerezte meg.

Donnarumma nem csak a klubjában, hanem az olasz válogatottban is nagyon fiatalon, mindössze 17 évesen mutatkozott be. A legendás kapus, Gianluigi Buffon örökösének tartott futballista, kulcsszerepet játszott abban, hogy az idei Európa-bajnokság az olasz nemzeti csapat győzelmével érjen véget.

Donnarumma 7 mérkőzésen lépett pályára és csak 4 gólt kapott a tornán, és a spanyolok elleni elődöntő, majd az angolok elleni döntő 11-es párbajában is fantasztikusan védett, így az Eb után megválasztották az egész mezőny legjobb játékosának.

Gianluigi Donnarumma a PSG játékosa lett Forrás: AFP/Andreas Solaro

- mondta szerződtetését követően a kapus.

Olasz médiaértesülések szerint Donnarumma fizetése szezononként 12 millió euró lesz.