Az Everton új edzője mindent elkövet azért, hogy leküzdje a szurkolók gyűlöletét

Shenzhen F.C. beats Dalian Professional F.C. at 6th-round match of CSL China Chinese Chinese Super League CSL Football Match Player Horizontal
Rafa Benítez szeretné maga mellé állítani az Everton szurkolóit
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Everton labdarúgócsapatának új edzője, a korábban a városi rivális Liverpoolt irányító Rafa Benítez szerint sikereket fog elérni a csapat élén, és a szurkolók előbb-utóbb megkedvelik őt.

A 61 éves szakember 2004 és 2010 között irányította a Liverpoolt, legnagyobb sikere a 2005-ben elért BL-győzelem volt a klub élén. A spanyol edző a következő idénytől a városi rivális Everton trénere lesz, miután Carlo Ancelotti - akivel a csapat a 10. helyen végzett a Premier League-ben az elődő évadban - visszatért a Real Madridhoz.

Benítez nem örvend túl nagy népszerűségnek új csapatának szurkolói körében, amit tetéz, hogy 2007-ben egy Liverpool-Everton derbi után "kis csapatnak" minősítette a klubot.

A drukkerek nem felejtettek, és annyira nem örültek Benítez kinevezésének, hogy fenyegető üzenetet helyeztek el egy drapérián a saját háza mellett. "Tudjuk, hol laksz, ne írd alá" - jelzi a nem túl barátságos üzenet.

A spanyol edző azonban szerződést kötött, és a BBC Sport információi szerint bízik abban, hogy sikeres lesz az együttes élén.

reagált Benítez a 2007-ben tett megjegyzésére.

Rafa Benítez szeretné maga mellé állítani az Everton szurkolóit Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer/Stringer

"Harcolni fogok az Everton sikeréért, minden egyes mérkőzésen a lehető legjobbamat fogom nyújtani, hogy felvegyük a versenyt az ellenfelekkel. Tudom, hogy az előző szezonban hányadik lett a csapat, és megpróbálunk még jobbak lenni a következő idényben" - mondta az edző.

tette hozzá.