Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságon újraélesztett dán futballista, Christian Eriksen hamarosan visszatér klubjához, ahol az Inter orvosai fogják tesztelni, hogy kiderüljön, játszhat-e még profi szinten a milánói együttesben.

Mint ismert, a 29 éves focista szíve a Finnország elleni Eb-csoportmeccsen állt le. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült újraéleszteni a pályán, majd azonnal kórházba szállították. Eriksen mellkasába egy szívritmus-szabályozó eszközt ültettek, ami képes megakadályozni a hirtelen szívleállást.

A Sky Sports információi szerint Christian Eriksen a jövő héten tér vissza a milánói együtteshez, ahol újabb tesztek várnak majd rá. Amennyiben Eriksen ismét a Serie A-ban szeretne játszani, az orvosoknak meg kell előbb győződniük arról, hogy a defibrillátor nélkül is képes-e a legmagasabb szinten teljesíteni. Ugyanis az olasz törvények minden olyan sportolót eltiltanak a profi karriertől, akinél szívrendellenességet tapasztalnak.

Christian Eriksen hamarosan visszatér az Interhez, de egyelőre kérdéses, hogy pályára léphet-e még a milánói együttesben Forrás: AFP/Miguel Medina

Azonban amennyiben a dolgok jól alakulnak Eriksen számára, még úgy is valószínűtlennek tűnik, hogy a következő hat hónapban pályára lépjen.