Vágólapra másolva!
Mint arról korábban már beszámoltunk, Argentína 1-0-ra legyőzte a házigazda Brazília válogatottját a labdarúgó Copa America szombat esti döntőjében. A mérkőzés után az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni a csapatkapitányt, Lionel Messit méltatta, aki az elődöntőt és a finálét is sérülten vállalta.

Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány a döntő után úgy fogalmazott, a siker egyik fontos összetevője az volt, hogy szinte senkinek nincs biztos helye a csapatban. A csapatkapitány Lionel Messi kivételt jelent, ráadásul edzője elárulta, hogy az elődöntőt és a finálét is sérülten vállalta.

- magyarázta.

Copa América-győztes az argentin labdarúgó-válogatott Forrás: AFP/Nelson Almeida



A 34 éves Messi 151. alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, ezzel csúcstartónak számít Argentínában. Klubcsapatával, az FC Barcelonával már minden lehetséges trófeát megnyert legalább egyszer, nemzeti színekben viszont eddig a 2005-ös U20-as világbajnoki cím és a 2008-as olimpiai aranyérem volt a legjobb eredménye. Amikor 2016-ban Chilével szemben tizenegyesekkel elveszítették a Copa America döntőjét - pontosan úgy, ahogyan egy évvel korábban -, lemondta a válogatottságot, ám hamarosan visszatért.

- mondta Scaloni, aki a szurkolóikról sem feledkezett meg az öröm pillanataiban.

"Ugyanúgy szerették volna, hogy nyerjünk, mint mi. Éreztük, hogy azonosulnak ezzel a csapattal, amely akár jól, akár rosszul játszik, soha nem adja fel" - nyilatkozta.