Vágólapra másolva!
Mario Kempes, az 1978-as vb-győztes argentin csapat vezére szerint hiába nyerte meg Lionel Messi első komoly trófeáját a válogatottal, soha nem fog felérni Diego Maradona szintjére.

Lionel Messi nemrég megnyerte első komoly trófeáját hazája válogatottjával, miután a Copa América döntőjében Argentína 1-0-ra legyőzte Brazíliát. Ez azért is nagy szó, mert Messi 2014 óta egy világbajnoki döntőt és három Copa América-finálét bukott a nemzeti csapattal. A 34 éves négy góllal és öt gólpasszal zárta a tornát. Csapatszinten pedig 47 meccs alatt 38 gólt és 12 gólpasszt jegyzett a Barcelona színeiben az elmúlt idényben, a spanyol gárda viszont csak a harmadik lett a La Ligában.

Azonban van, akit még a Copa-sikerrel sem tudott meggyőzni Messi. A The Mirror információi szerint Mario Kempes, aki 1978-ban vb-t nyert az argentin válogatottal, azt állítja, hogy mindig a kétszeres világbajnok Diego Maradona lesz a legnagyobb labdarúgó.

Az argentin csapatkapitány, Lionel Messi ünnepel a Copa América döntője után Forrás: AFP/Carl De Souza

"Messi balszerencséje, hogy Diego Armando Maradona után jött. Nagyon nehéz elhomályosítani egy mindenki által bálványozott játékost.

- mondta a 66 éves Kempes a mexikói ESPN-nek.