Vágólapra másolva!
Jamaica és Costa Rica is hátrányból fordított az Arany-kupa pénteki játéknapján. Győzelmével mindkét csapat továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

Az észak- és közép-amerikai kontinenstornán Jamaica egy peches öngólnak köszönhetően már a 4. percben hátrányba került Guadelopue ellen. Ez az állapot nem tartott sokáig, a 14. percben már egyenlő volt az állás.

A győzelmet viszont csak a találkozó hajrájában sikerült megszerezniük, amikor Junior Flemmings egy látványos mozdulatsorral előbb három védőt is kicselezett, majd éles szögből az ellenfél kapusának a lábai között a kapuba lőtt, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén Costa Rica az 52. percben kapott gólt Suriname ellen, ami után nem telt el tíz perc, és már ők voltak előnyben. Joel Campbell egyenlítő és Celso Borges győztes gólja között pontosan egy perc telt el.

A Costa Rica-iak az összecsapás végén emberhátrányba kerültek, miután a 85. percben Francisco Calvo ütésért - hosszas videózás után - piros lapot kapott.

Ennek ellenére ez a meccs is 2-1-es eredménnyel zárult, így Jamaica mellett már ők is készülhetnek a negyeddöntőre. A két válogatott egymás elleni csoportdöntőjét kedd este rendezik majd.