Vágólapra másolva!
A Manchester United vasárnap 2-1-re legyőzte felkészülési mérkőzésen a Wayne Rooney által irányított Derby County csapatát. A meccs után Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző elárulta, hogy a kölcsönből visszatérő Jesse Lingard is szerepel a tervei között, így számol vele az új szezonban.

A norvég edző a második félidőben csereként küldte pályára Lingardot, aki többek között egy távoli kapufával hívta fel magára a figyelmet. Ez volt egyébként a játékos első mérkőzése, mióta kölcsönből visszatért a West Ham Unitedtől.

Bár a londoni együttesnél kiválóan szerepelt, 16 meccs alatt 9 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, azonban az angol válogatott Eb-keretébe még sem kapott meghívást. Lingard jövője a Unitednél sokáig kérdéses volt, Solskjaer viszont a Derby County elleni találkozó után tiszta vizet öntött a pohárba, és elárulta, számít a 28 éves játékosra az új szezonban.

Lingard már az első meccsén pozitív csalódást okozott Solskjaernak Forrás: AFP/Oli Scarff

Mindenki látta, milyen elképesztően teljesített az elmúlt szezon végén a West Hamnél. Most pedig kisimultan, magabiztosan és rengeteg energiával tért vissza. Továbbra is a terveim között szerepel, ezért a következő szezonban számolunk vele a Manchester Unitednél" – fogalmazott a norvég menedzser a klub oldalán.

A meccs után az angol középpályás is boldogan tweetelt.