A legendás brazil focista szerint nem Donnarumma volt az Eb legjobb játékosa

fbl Horizontal
England's defender Luke Shaw (L) celebrates after scoring the first goal during the UEFA EURO 2020 final football match between Italy and England at the Wembley Stadium in London on July 11, 2021. (Photo by FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár az UEFA az Európa-bajnok olasz válogatott kapusát, Gianluigi Donnarummát választotta az idei torna legjobb játékosának, azonban az egykori brazil világbajnok labdarúgó, Roberto Carlos szerint másnak kellett volna kapnia a díjat.

A Manchester United balhátvédje klub és válogatott szinten is remek szezont zárt, a közvélemény pedig nem győzte dicsérni őt. Az Eb-n nyújtott teljesítményének köszönhetően többször is a Real Madrid legendájához, Roberto Carloshoz hasonlították, és ráaggatták a „Shawberto Carlos" becenevet.

A 2002-ben világbajnoki címet nyerő Roberto Carlos - akit egyesek a modern labdarúgás legjobb balhátvédjének tartanak – elárulta véleményét a fiatal angol védőről, és hogy Gianluigi Donnarumma helyett Shawnak kellett volna kapnia az Eblegjobb játékosának járó díjat.

- mondta Roberto Carlos a GQ Magazinnak.

Shaw az Eb-döntőben lőtte a legelső gólját az angol válogatottban Forrás: AFP/Facundo Arrizabalaga

A londoni fináléban Shaw második percben szerzett találatával villámgyorsan megszerezte a vezetést Olaszország ellen az angol válogatott, de az 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel az olaszok ünnepelhettek Eb-győzelmet. Roberto Carlos szerint azonban Anglia képes lehet nagy tornát nyerni a közeljövőben.

"Nyomon követtem az egész Európa-bajnokságot, szerintem az angol csapat nagyon jól játszott. A vereség benne van a pakliban, a játék része, de nagyon remélem, hogy a világbajnokságon is jól fognak szerepelni. Ha továbbra is ilyen eredményesen fognak játszani, akkor előbb vagy utóbb trófeát fognak nyerni" - tette hozzá a Real Madrid korábbi védője.