Vágólapra másolva!
Június végén távozik a német bajnok Bayern München labdarúgóklubjának elnöki posztjáról Karl-Heinz Rummenigge, helyét pedig az együttes és a német válogatott korábbi kiváló kapusa, Oliver Kahn veszi majd át.

A Bayern kedden jelentette be, hogy az elnök a tervezettnél hat hónappal korábban hagyja el a posztot, Rummenigge szerint ugyanis a nyári időszak "stratégiailag és logikailag" a legmegfelelőbb időpont arra, hogy átadja a feladatokat.

"Az üzleti év végén vagyunk, egyben új időszámítás kezdődik egy megújult edzői stábbal. Az új idény elnökként már Oliver Kahn felelősségi körébe tartozik majd az első pillanattól fogva, és ennek így is kell lennie" - mondta Rummenigge.

A 65 éves szakember 1974 és 1984 között futballozott a Bayernben, majd 30 esztendőn át dolgozott a klub menedzsmentjének tagjaként, 1991 óta különböző vezető pozíciókat betöltve.

A játékosként Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, valamint nyolcszoros német bajnok Kahn 2020 januárjában lett a Bayern igazgatótanácsának tagja.