Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságra készülő olasz labdarúgó-válogatott 7-0-ra legyőzte San Marino csapatát a Cagliariban rendezett barátságos mérkőzésen.

Az olaszok a tartalékos

Cragno - Toloi, Mancini, Ferrari, Biraghi - Castrovilli, Cristante, Pessina - Bernardeschi, Kean, Grifo

összeállításban kezdték a mérkőzést. A gyenge színvonalú találkozón Roberto Mancini játékosai nem feszültek meg túlságosan, a 31. percben viszont így is megszerezték a vezetést Federico Bernardeschi 18 méteres átlövéséből.

Federico Bernardeschi szépen kilőtte a bal alsó sarkot Forrás: AFP/Andreas Solaro

Három perccel később a San Marinó-i kapus rossz helyre öklözött labdáját Gian Marco Ferrari lőtte 14 méterről az üres kapuba. A Sassuolo középhátvédjének ez volt az első mérkőzése az olasz válogatottban.

A második félidő elején az olaszok megszerezték a harmadik góljukat. Egy tizenhatoson belül eladott labdára szünetben beálló Matteo Politano csapott le, és magabiztosan értékesítette a ziccerét. A 67. percben növelték az előnyöket az olaszok. Egy szép akció végén Bernardeschi tálalt remek labdát a szintén csereként beálló Andrea Belotti, a közelről a kapu baloldalába lőtt.

  • A Torino csatára sorozatban a harmadik válogatott meccsén volt eredményes.

A 75. percben megszerezte az ötödik gólját az olasz csapat. Bernardeschi legurított szabadrúgását Gaetano Castrovilli lőtte 18 méterről kapufára, a kipattanót azonban Matteo Pessina az üres kapuba lőtte.

Két perccel később jött az újabb olasz-gól. Egy baloldali beadás után röviden szabadítottak fel a vendégek, az érkező Matteo Politano pedig 11 méterről, ráfordulásból lőtt a jobb alsó sarokba.

Az olaszoknak önbizalomszerzésre jó lehetett ez a mérkőzése Forrás: AFP/Andreas Solaro

A folytatásban alábbhagyott az iram, úgy tűnt, az olaszok nem fognak több gólt lőni, azonban a 86. percben Bernardeschi sokadik remek átadása után Pessina került ziccerbe, és éles szögből gólt lőtt, ezzel kialakítva a 7-0-s végeredményt.

Barátságos mérkőzés
Olaszország-San Marino 7-0 (2-0)

Az olasz válogatott legközelebb június 4-én, jövő pénteken lép pályára felkészülési mérkőzésen. Az ellenfél a szintén Eb-re készülő cseh válogatott lesz.

Az olaszok az Európa-bajnokságon mindhárom csoportmérkőzésüket hazai környezetben, a római Stadio Olimpicóban játsszák: a nyitómeccsen június 11-én Törökország, majd június 16-án Svájc, június 20-án Wales ellen lépnek pályára

Mindent egy helyen az Eb-ről