A Chelsea és a Barcelona jutott a női Bajnokok Ligája döntőjébe

775641806 fbl Horizontal
Chelsea players celebrate their fourth goal during the UEFA Women's Champions League semi-final second leg football match between Chelsea and Bayern Munich, at Kingsmeadow Stadium in south west London on May 2, 2021. - Chelsea won the game 4-1, (and the tie 5-3 on aggregate) (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Chelsea magabiztosan dolgozta le egy gólos hátrányát a Bayern München ellen, míg a Barcelona a párizsi döntetlent követően tudott győzni hazai pályán.

A párizsi 1-1-et követően a katalánok a visszavágón a 31. percben Lieke Martens két góljával már 2-0-ra vezettek, a franciák pedig hiába szépítettek három perccel a második kapott gól után Marie-Antoinette Katoto révén, újabb gólt már nem sikerült szerezniük, így a Barcelona jutott be a sorozat döntőjébe.

A másik meccs hasonlóan szorosnak ígérkezett azok után, hogy a Bayern München hazai pályán 2-1-re legyőzte a Chelsea-t, és az elmúlt években rendkívül tudatosan épített angol csapat a londoni visszavágón valóban óriási küzdelemre kényszerült a bajorok ellen. Frank Kirby ugyan révén már a 10. percben megszerezték a vezetést, és a szünetre már 2-1-es angol vezetéssel mentek a csapatok. A találkozó hajrájában aztán a Chelsea még egy gólt lőtt, majd a ráadásban, amikor a bajorok kapusa is előre ment egy újabb gól reményében (a 3-2-es vereség a Bayern döntőbe jutását jelentette volna), egy kontra végén a 94. percben Fran Kirby lőtt az üres kapuba, lezárva minden kérdést.

A női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét május 16-án rendezik a göteborgi Ullevi Stadionban, és az már a negyeddöntőket követően eldőlt, hogy a sorozatban ötszörös győztes Olympique Lyon ezúttal nem védheti meg a címét.

Eredmények, női Bajnokok Ligája, elődöntő visszavágók:
FC Barcelona–Paris Saint-Germain 2-1 (2-1)
tj.: FC Barcelona 3-2-es összesítéssel
Chelsea–Bayern München 4-1 (2-1)
tj.: Chelsea 5-3-as összesítéssel