Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az AS Románál nemrég kinevezett vezetőedző, José Mourinho első nagy igazolásaként az olasz fővárosba csábítaná korábbi játékosát, Nemanja Maticsot.

Mourinho jól ismeri a 32 éves szerb játékost, ugyanis korábban már kétszer is dolgozott együtt vele. Először 2014-ben, még a Chelsea vezetőedzőjeként igazolta le Mourinho. Matic két bajnoki címet nyert a londoni klubnál Mourinho irányítása alatt, majd 2017-ben 40 millió font ellenében csatlakozott a portugál mester által irányított Manchester Unitedhez.

Mourinho a harmadik klubjánál dolgozhat együtt a rutinos játékossal Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A szerb játékos eddig 156 tétmérkőzést játszott a United színeiben, de Ole Gunnar Solskjaer hosszú távú terveiben nem szerepel, így már az idei szezonban is csupán elvétve kapott lehetőséget Scott McTominay, Fred és Paul Pogba mellett a középpályán.

Bár Matic szerződése 2023-ig érvényes az angol klubnál, az olasz Corriere dello Sport információi szerint a Roma kedvezményes áron, körülbelül 10 millió euróért szerezheti meg a nyáron.

Az olasz lap szerint Mourinho mindenképpen szeretne egy tapasztalt játékost szerződtetni, aki vezére lehet leendőbeli csapatának.

A portugál tréner már is felvázolta az átigazolási tervét a római klub vezetőségének, akik zöld utat adtak neki. A portugál tréner emellett állítólag úgy véli, hogy Matic remekül tudná mentorálni az AS Roma fiatal középpályását, Ebrima Darboe-t.