Virgil van Dijk elárulta, hogy ott lesz-e a nyári foci-Eb-n

fbl Horizontal
Dutch's defender Nathan Ake (C) controls the ball for Dutch's defender Virgil van Dijk (Cback) during the UEFA Nations League football match between Netherlands and Poland at the Johan Cruijff Arena stadium, in Amsterdam, on September 4, 2020. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem vesz részt a holland válogatottal az idén nyárra halasztott, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon Virgil van Dijk, a Liverpool FC sérülésből lábadozó védője.

A 29 éves futballista szerdán, klubcsapatának honlapján számolt be arról, hogy bár "elkeseredett" azért, mert kihagyja a kontinenstornát, a célja most mégis az, hogy teljes mértékben felépüljön térdsérüléséből.

"Minden szempontot figyelembe véve úgy érzem, az a jó döntés, ha nem játszom az Eb-n, és a nyári időszakban inkább a rehabilitációm utolsó szakaszára figyelek"

- jelentette be. A hátvéd sajnálja, hogy nem vezetheti a holland válogatottat a kontinenstornán, de mint mondta, elfogadja, hogy a körülmények nem alakultak megfelelően ehhez.

Virgil van Dijk nem lesz ott az Eb-n Forrás: AFP/John Thys

Van Dijk tavaly októberben, a Liverpool Everton elleni városi rangadóján szenvedett súlyos sérülést, megműtötték, de azóta nem tudott pályára lépni.

A holland válogatott a C csoportban Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával találkozik a június 11-én kezdődő Eb-n, és mindhárom csoportmeccsét Amszterdamban játssza majd.