Vágólapra másolva!
Az AC Milan, az AS Roma, a Juventus és a Real Madrid korábbi edzője, Fabio Capello szerint a Tottenhamtől kirúgott José Mourinho sikeres lesz az olasz fővárosban. A portugál tréner a következő szezontól irányítja majd az AS Romát.

Az AS Roma együttese legutóbb 2001-ben nyerte meg az olasz bajnokságot. A klub akkori edzője Fabio Capello volt, aki előtte az AC Milannal négyszer végzett az első helyen a Serie A-ban, és a Bajnokok Ligája-serleget is elhódította a milánói együttessel. A most 74 éves legenda edzői pályafutása során irányította a Juventust, a Real Madridot, valamint az angol és az orosz válogatottat is.

A Football Italia megírta, hogy Capello szerint ebben a szezonban az olasz főváros mindkét sztárcsapata, a Lazio és a Roma is a vártnál gyengébben teljesített, de bízik benne, hogy korábbi klubja José Mourinho irányításával szintet tud majd lépni.

- mondta elismerően kollégájáról az olasz szakember.

Fabio Capello (b) bízik benne, hogy Mourinhóval (j) sikeres lesz az AS Roma Forrás: Anadolu Agency via AFP/2016 Anadolu Agency/Tolga Akmen

- tette hozzá.

Capello úgy véli, Olaszországban öt év után már nehéz újat mondani a játékosoknak, ezért azt gondolja, hogy Simone Inzaghinak nem lesz könnyű dolga a jövőben a Lazióval.

A BL-győztes edző meglátása szerint Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger - akik Angliában mindketten több mint 20 évig voltak a Manchester United, illetve az Arsenal élén - munkája teljesen különbözött az olasz csapatokat irányító szakemberekétől, hiszen sokkal nagyobb stáb állt rendelkezésükre, amely rengeteg terhet levett a vállukról.

- osztotta meg tapasztalatait Capello.