Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mivel a Manchester City 2-1-re nyert idegenben a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, kifejezetten kedvező helyzetből várhatja a hazai visszavágót. Az angol csapat edzője, Pep Guardiola nyugalomra inti játékosait, és bízik a történelmi sikerben, míg a francia együttes trénere, Mauricio Pochettino pontos és agresszív játékot vár Neymaréktól.

Az első mérkőzésen ugyan a PSG szerzett vezetést, de a második félidőben a City két, némileg szerencsés góllal, de megérdemelten megfordította a meccset, így 2-1-es előny birtokában készülhet a manchesteri visszavágóra.

Guardiola - aki a Barcelona edzőjeként kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját - irányításával az angol csapat története első BL-döntőjére készül, és idegenben lőtt góljai miatt kifejezetten kedvező helyzetből várhatja a keddi összecsapást.

nyilatkozta Guardiola a klub honlapjának.

Pep Guardiola karnyújtásnyira a BL-döntőbe jutástól Forrás: AFP/Tim Keeton

tette hozzá a katalán tréner.

Guardiola szerint a PSG a párizsi összecsapáson megmutatta, hogy remek erőkből áll, és magas szintet képvisel.

Neymar, Mbappé, Di María, Paredes, Marquinhos és Verratti mind-mind klasszisok, akik pillanatok alatt képesek megváltoztatni a játék képét.

A francia csapat vezetőedzője, Mauricio Pochettino is abban bízik, hogy a legerősebb támadósora rohamozhatja a City kapuját. A Lens elleni bajnokin Kylian Mbappé vádlisérülése miatt a kispadon sem kapott helyet, de Angliába természetesen elutazik, és minden bizonnyal ott lesz a kezdőben, akárcsak Neymar és Di María. Az előző idény BL-döntősének legalább két gólt kell szereznie ahhoz, hogy esetében a továbbjutásról lehessen beszélni. Ehhez mindenképpen szüksége lesz sztárjai villanásaira, akik a Bayern München elleni negyeddöntőben már megmutatták, hogy képesek topcsapat ellen világklasszis teljesítményre.

Mbappé játékára nagy szüksége lesz a PSG-nek Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

mondta Pochettino, aki 2019-ben a Tottenham edzőjeként egyszer már szerepelt BL-döntőben.

A Manchester City-Paris Saint-Germain csúcsrangadó kedd este 21 órakor kezdődik, és a párharc győztese a szerdai Chelsea-Real Madrid elődöntő továbbjutójával találkozik majd a fináléban. A BL-döntőt május 29-én rendezik Isztambulban, az Atatürk Olimpiai Stadionban.

Mindent egy helyen az Eb-ről