Vágólapra másolva!
Szappanos Péter három év után távozik a Mezőkövesd csapatától. A Pintér Attila által élesen bírált 30 éves kapusnak lejárt a szerződése, a Nemzeti Sport információja szerint a Budapest Honvéd csapatánál folytatja a pályafutását.

Szappanos az idei szezonban 34 meccsen védte a Mezőkövesd kapuját, 44 gólt kapott és kilenc találkozót hozott le bekapott gól nélkül. A 30 éves kapus az utóbbi három évben meghatározó tagja volt a borsodi csapatnak, ezért sokakat meglepett, amikor az OTP Bank Liga 32. fordulójában a Fradi elleni vereséget követően komoly bírálatot kapott Pintér Attila vezetőedzőtől.

„Megbeszéltük Pintér Attilával azt a szituációt, s nem haraggal váltunk el egymástól. Nyilván rosszulesett, de higgadtan, nyugodtan tisztáztuk a helyzetet.

Azt nehezebben viseltem, hogy a csapatnak nem ment a játék, szenvedtünk az egész idényben. Magammal sem voltam elégedett, mert bár akadtak kifejezetten jó meccseim, a bajnokság hajrájában elkövetett hibáim elhomályosították őket. Ez viszont már a múlt, előre kell tekinteni.

Szappanos Péter három év után távozik Forrás: Gál Péter/Mezőkövesd-Zsóry

A kövesdi klub szeretett volna megtartani, már tavaly novemberben beszéltünk a hosszabbításról, de éreztem, hogy környezetváltozásra, új impulzusra van szükségem, ezért lépni akartam.

Hiszem, hogy a váltás lökést ad, és megújulva kiemelkedő teljesítményre leszek képes" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szappanos Péter, aki hangsúlyozta, hogy a kövesdi klubnak csak köszönettel tartozik, hiszen egyedül ez az egyesület bízott benne három éve. Hálás a Mezőkövesdnek, mert nem megszokott, hogy egy 27 éves kapusnak, akinek semmilyen élvonalbeli tapasztalata sincs, bizonyítási lehetőséget adnak.