Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

40 japán város mondta le a külföldi sportolók olimpiai edzőtáborát

General Views Around Tokyo ahead of 2020 Olympic Games
TOKYO, JAPAN - JANUARY 21: The Olympic rings are seen outside the New National Stadium in Tokyo on January 21, 2020 in Tokyo, Japan. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyre több japán város mondja le a külföldi sportolók olimpia előtti edzőtáborát. A települések vezetői a koronavírus-járvány terjedése miatt hozzák meg ezt a döntést.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban a Nikkei című újság számolt be elsőként a legfrissebb fejleményekről. A koronavírus-járvány újabb hulláma megállíthatatlanul terjed az ázsiai szigetországban, a települések vezetői pedig hallani sem akarnak arról, hogy az olimpia előtti edzőtáborok náluk legyenek. Sőt, egyre többen vannak olyanok, akik az olimpiáról sem akarnak hallani.

Ibaraki prefektúra kormányzója, Kazuhiko Ooigawa szerdán elmondta, hogy elutasította a tokiói olimpia szervező bizottságának azt a kérését, hogy biztosítsanak külön kórházi helyeket a sportolók számára. A kormányzó azzal indokolta az elutasítást, hogy a polgároknak kell elsőbbséget élveznie a sportolókkal szemben.

Kazuhiko Ooigawa úgy véli, hogy a járvány súlyosbodása esetén meg kell fontolni az olimpiai játékok további elhalasztását, vagy akár a lemondást is. Azt azonban tudjuk, hogy halasztásról szó sem lehet, egyedül a lemondás jöhetne szóba, de erről meg a NOB nem akar hallani.

Közben kiderült, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma május 13-án, csütörtökön újabb rekordot döntött az országban.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről