Külföldi szurkolók is lehetnek a foci-Eb szentpétervári mérkőzésein

fbl Horizontal
This view partially shows the Gazprom football arena in Saint Petersburg on April 22, 2021, during a presentation marking fifty days before the opening of the UEFA Euro 2020 football tournament. (Photo by Olga MALTSEVA / AFP)
Vágólapra másolva!
A helyi szervezőbizottság közlése szerint vízum nélkül beengedik majd a külföldi szurkolókat a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság szentpétervári mérkőzéseire.

"A jelenlegi helyzetben az emberek mozgása korlátozott, de a hatóságok együttműködők voltak és megnyitják a határokat azok előtt, akik Szentpétervárra jönnek labdarúgó-nyaralásra" - mondta csütörtökön Alekszej Szorokin, a helyi szervezőbizottság elnöke.

A sportvezető hozzátette, a külföldi hivatalos személyeknek, önkénteseknek és médiamunkásoknak a szokásosnál egyszerűbb lesz vízumhoz jutni, de a résztvevőknek szüksége lesz negatív koronavírustesztre.

A június 11-én rajtoló tornán Szentpétervár hét mérkőzést, közte egy negyeddöntőt rendez, a jelenlegi tervek szerint félház, azaz közel 34 ezer néző előtt.