A Swansea és a Brentford játszhat a világ legdrágább futballmeccsén

Football: Premier League - day 35: Fulham v Burnley fbl Horizontal
A Premier League trophy logo is seen on a matchball ahead of the English Premier League football match between Fulham and Burnley at Craven Cottage in London on May 10, 2021. (Photo by Catherine Ivill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Szombaton kialakult az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság, azaz Championship rájátszásának döntőjének párosítása. Május 29-én a Swansea a Brentforddal fog találkozni a Wembley-ben.

Szombaton előbb a Brentford az 1-0-ra elvesztett első mérkőzés után fogadta az előző idényben még élvonalbeli Bournemouth csapatát, amelyik már az ötödik percben megszerezte a vezetést. A Brentford azonban tíz perccel később egyenlített, újabb tíz perc múlva pedig elérkezett a párharc fordulópontja, miután a Chris Mepham a vendégek védője piros lapot kapott ezért a megmozdulásáért:

A Brentford pedig élt a lehetőséggel, előbb Vitaliy Janelt botlott bele (szó szerint) a labdába, és lőtt nagy gólt 18 méterről, majd a 81. percben Marcus Forss 3-1-re alakította az állást, a Wembley-be lőve a Brentfordot.

A másik párosításban a Barnsley a hazi pályán elszenvedett 1-0-s vereség után az első félidő hajrájában került összesítésben kétgólos hátrányba a Swansea ellen. És ugyan tudtak egyenlíteni, de mint kiderült Matt Grimes gólja továbbjutást ért a walesi csapatnak.

A két csapat így megmérkőzhet a harmadik feljutó helyért (a Norwich és a Watford egyenes ágon jutott vissza) május 29-én a londoni Wembley Stadionban. A rájátszás döntőjét szokás a világ legdrágább, vagy legértékesebb mérkőzésének is nevezni, hiszen a PL-be jutás a tévés jogdíjak és egyéb bónuszok révén közel 150 millió fontot jelent a győztesnek.

A mérkőzés kimondottan pikáns lesz: az előző idényben a rájátszás elődöntőjében találkozott a két csapat, akkor a Brentford jutott tovább miután 3-2-re győzött idegenben és csak 1-0-ra kapott ki otthon, hogy aztán a Wembley-ben ugyancsak 1-0-ra kikapjon a Fulhamtől, amelyik idén visszatér a másodosztályba.

A Brentford először és utoljára 1936 és 1946 között szerepelt az élvonalban, de a II. világháború miatt ez a tíz év valójában csupán öt szezont jelentett, míg a Swansea 2011 és 2018 között volt állandó szereplője a Premier League-nek.

Eredmények, Championship, playoff:
Brentford–Bournemouth 3-1 (1-1)
gól: Toney 16. (11-esből), Janelt 50., Forss 81., ill. Groeneweld 5.
kiállítva: Mepham 26. (Bournemouth)
tj.: Brentford 3-2-es összesítéssel

Swansea–Barnsley 1-1 (1-0)
gól: Grimes 39., ill. Woodrow 71.
tj.: Swansea 2-1-es összesítéssel