A szezon végén visszavonul Dárdai világbajnok játékosa

Hertha BSC - FC Bayern Munich Sports soccer Bundesliga SOC WSOC Horizontal
05 February 2021, Berlin: Football: Bundesliga,Hertha BSC - FC Bayern Munich, Matchday 20 at Olympiastadion. Hertha BSC's Sami Khedira talks to his coach Pal Dardai during his substitution. Photo: Michael Sohn/AP-Pool/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by MICHAEL SOHN / AP-POOL / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Sami Khedira világbajnok német labdarúgó sorozatos sérüléseire hivatkozva a szezon végén befejezi profi karrierjét.

"Amikor rájöttem arra, hogy már nem tudok többet futballozni, az pályafutásom legkeserűbb pillanata volt" - nyilatkozta szerdán a 34 éves középpályás, aki a tavaszi idényben a Dárdai Pál által irányított Hertha játékosa volt. Hozzátette: nehéz döntés volt, de a profi labdarúgásban eltöltött tizenöt év megviselte a szervezetét.

A 77-szeres válogatott Khedira tagja volt a 2014-ben, Brazíliában világbajnok együttesnek.

A stuttgarti éveit követően - ahol 2007-ben bajnok lett - a Real Madridban és a Juventusban szerepelt. A spanyoloknál töltött öt idény során egyszer nyert Bajnokok Ligáját, bajnokságot, spanyol Szuperkupát és UEFA Szuperkupát, valamint kétszer spanyol Király Kupát és FIFA klub-vb-t. Az olasz együttesben öt és fél évet húzott le, ötször lett bajnok, és háromszor nyerte meg az Olasz Kupát, egyszer pedig az olasz Szuperkupát.

Ha a pályán nem is volt módja, az öltözőben nagy segítségére volt Dárdai Pálnak (jobbra) a rutinos Sami Khedira Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Michael Sohn

Az elmúlt években súlyos sérülései miatt már csak epizódszerep jutott neki, a 2020/21-es idényben úgy váltott klubot, hogy ősszel a Juventusban egyszer sem lépett pályára. A kiesés elöl Dárdai irányításával megmenekült Herthában tavasszal nyolc meccsen játszott, hat találkozón sérülései miatt nem került a keretbe.

Dárdai Pál annak ellenére dicsérő szavakkal illette búcsúzó játékosát, hogy a pályán nem tudott a képességeinek megfelelően teljesíteni, és érdemben segíteni a bennmaradásért folytatott harcban.

"Amikor viszont az öltözőben kellett elrendezni a dolgokat, akkor nemcsak a neve volt világszínvonalú. Nagy segítségemre volt" – mondta a magyar szakember.

A berliniek a bajnoki szezon utolsó fordulójában, szombaton a Hoffenheimnél vendégeskednek.