Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint pénteken éjjel az uruguayi ladbarúgóbajnokság élvonalában szereplő Montevideo Wanderers bejelentette, hogy szerződtette Vadócz Krisztiánt. Ezzel a Wanderers lett a magyar futballista karrierjének 14. klubja.

Vadóczcal egy hete bontott szerződést előző klubja, a legnevesebb uruguayi csapatnak tartott Penarol, ahová tavaly januárban hívta egykori játékostársa, a vb-bronzérmes, a 2010-es dél-afrikai tornán aranycipős, Diego Forlán. Őt még tavaly szeptemberben menesztették, most pedig Vadócz is távozott.

A háromszoros bajnok, a márciusban véget ért bajnoki idényben a 10. helyen záró, de a napokban az uruguayi Szuperkupadöntőre készülő Wanderers háromszoros bajnok, igaz ezeket a címeket még 1906-ban, 1909-ben és 1931-ben szerezte, azóta pedig nem gyarapodott a klub trófeagyűjteménye.

A 36 éves, 42-szeres magyar válogatott Vadócz Krisztiánnal 2021 decemberéig szóló szerződést kötöttek.

Vadócz igazi világvándor, aki európai, ázsiai, ausztrál és észak-amerikai klubokban is megfordult már korábban, összesen 11 ország csapataiban húzott szerelést, a Wanderes pedig a 14. csapata lesz karrierje során. Az Origo 2018-ban készített vele interjút, amikor a hongkongi Kitchee játékosa volt, ahol Forlán is a csapattársa volt.

Vadócz Krisztián eddigi klubjai: Honvéd, Auxerre (francia), Motherwell (skót), NEC (holland), Osasuna (spanyol), Odense (dán), Pune City (indiai), Grashoppers (svájci), Alavés (spanyol), Perth Glory (ausztrál), Mumbai City (indiai), Kitchee (hongkongi), Penarol (uruguayi)