Vágólapra másolva!
Az újvidéki fellebbviteli bíróság izenöt hónap letöltendő börtönre ítélte, valamin tíz évre eltiltotta minden labdarúgással összefüggő tevékenységtől Szrdjan Obredovics szerb játékvezetőt egy két évvel ezelőtti bajnoki mérkőzésen hozott vitatható döntései miatt.

A futballistából lett játékvezető 2018 tavaszán egy Szpartak Szabadka–Radnicski Nis mérkőzést vezetett, amely az Európa-liga-indulást érő helyet volt hivatott eldönteni, azaz komoly téttel bírt. A mérkőzést 2-0-ra nyerte a vajdasági csapat, mégpedig két tizenegyessel, melyek közül az első is vitatható volt, a második azonban már teljességgel megmagyarázhatatlan – egy vádli magasságban szálló beadásnál látotott kezezést Obradovics.

Az első büntető 3:25-től, a második 4:57-től látható:

Obradovics azzal védekezett, hogy a partjelzője megerősítette a második büntetőt megítélő döntésben. A tárgyaláson tanúként hallgatták meg a Nis akkori játékosát, Milan Pavkovot, aki ugyancsak vitatható körülmények között kapott másodpercen belül két sárga lapot a második félidő elején még 0-0-s állásnál.

A szabadkai csapat azonban csak a 2-0-s sikernek örülhetett, az utolsó fordulóban ugyanis míg míg ők ugyancsak 2-0-ra kikaptak a Partizan Belgrád otthonában, addig a Nis 4-1-re verte a Napredakot, és eggyel több lőtt góljának (63 a 62-vel szemben) ők csípték el az El-indulást érő harmadik helyet.