Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a második helyen álló Vasas FC 1-0-ra legyőzte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát a szegedi Szent Gellért Fórumban.

A szegediek a legutóbbi négy mérkőzésükön veretlenek maradtak, tíz pontot gyűjtve felkapaszkodtak a középmezőnybe, és tizenkettedik helyről várhatták az összecsapást. Azonban a Szeged hazai pályán tavaly október 18. óta csak a legutóbbi, Szolnok elleni meccsét tudta megnyerni. A Vasas a forduló előtt a második helyen állt, viszont a remek tavaszi sorozata után a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett. Az angyalföldiek a legutóbbi három idegenbeli meccsükből csak egyet nyertek meg, de az a listavezető DVSC elleni "hatpontos" rangadó volt.

Ahogy az várható volt, a Vasas birtokolta többet a labdát a mérkőzés elején, az első ziccerét viszont csak a 21. percben tudta kialakítani az angyalföldi csapat.

Pekár László baloldali beadására Feczesin Róbert érkezett a hosszú oldalon, a 35 éves csatár azonban hét méterről a felső kapufára fejelt.

A 27. percben a szegedi csapat is nagy helyzetet hagyott ki.

Egy baloldali szöglet után Jammeh Haruna fejelt hét méterről kapura, de Jova Levente kitolta a léc alól a gambiai támadó kísérletét. Két perccel később ismét az angyalföldiek veszélyeztettek. A tavalyi NB I-es gólkirály, Radó András csinált meg két befele cselt majd 14 méterről megcélozta a hosszú sarkot, de a lövése néhány centivel elkerülte a jobb kapufát.

A 36. percben ismét a Szegednek volt helyzete. Egy jobboldali szabadrúgás után Danilo Pejovics fejelt hat méterről, de a szerb védő közeli kísérlete pont a középen helyezkedő Jova ölében landolt. A második félidő is angyalföldi mezőnyfölényt hozott, de a vendégek igazán komoly helyzeteket sokáig nem tudtak kialakítani.

Radó Andrásnak volt néhány veszélyes megmozdulása Forrás: vasasfc.hu

A legközelebb akkor jártak a gólszerzéshez, amikor Radó András két védő között betört a tizenhatoson belülre, a középre lőtt labdája pedig a szegedi Pejovics lábáról a saját kapuja felé vágódott, de Varga Bence bravúrral védeni tudott.

A 71. percben aztán a semmiből szerezte meg a vezetést a Vasas.

Egy jobboldali szögletre a kétszeres magyar válogatott Kenny Otigba érkezett, és kilenc méterről a jobb felső sarokba fejelt.

A hajrában a Szeged átvette a játék irányítását, be is tudta szorítani a Vasast, és a 87. percben akár egyenlíthetett is volna, de Gajdos Zsolt középre tett labdáját a teljesen üresen maradt Gréczi Márton 12 méterről a kapu mellé lőtte.

Ez után a Szegednek már nem volt esélye az egyenlítésre, így a Vasas ha nehezen is, de megszerezte a három pontot, és továbbra is a második, feljutó helyen áll az NB II-ben.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia-Vasas FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Otigba (71.)

A Vasas továbbra is tapad a Debrecenre az NB II-ben Forrás: nb2.hu